2021-05-30
男朋友今次帶我搵好西🔍,揀咗一間叫「高興」嘅Cafe食下午茶!餐廳位置觀塘地鐵站附近嘅工廈,推開兩道大門先見到餐廳門口。裝修融合懷舊港式元素💈,有霓虹燈同港式理髮廳等打卡位。其中一個光箱寫住「Happiness depends upon ourselves」,切合返餐廳主題,好多事都掌握唔到,起碼開心可以自己決定(心靈雞湯online🤣)~————————————————👅高興公司三文治($42)👍🏻公司三文治切開兩份上,用紙包住方便食用,方包有烘底,有煙肉🥓、蕃茄、生菜等,材料都幾豐富👍🏻餐飲揀咗蝶豆花茉莉鐵觀音烏龍,聽個名好似好勁咁,用茶壺上熱茶🫖,斟出嚟慢慢飲👅日式滑蛋吉列豬扒飯($63)👍🏻吉列豬扒炸得幾脆口🍖,滑蛋加埋個豬扒汁好配飯,份量恰當👍🏻好耐無飲過玻璃樽裝麥精,有種錯覺覺得比紙包裝好飲啲————————————————🚩總結:意想不到嘅工廈餐廳———————————————— 🌟注意:不設加一服務費,埋單要去」Order Here」牌下————————————————📍 高興地址:觀塘成業街19-23號成業工業大廈地下2號舖.🗺地區:#bem觀塘📥分類:#bem港式💰
————————————————
👅高興公司三文治($42)
👅日式滑蛋吉列豬扒飯($63)
👍🏻吉列豬扒炸得幾脆口🍖,滑蛋加埋個豬扒汁好配飯,份量恰當
👍🏻好耐無飲過玻璃樽裝麥精,有種錯覺覺得比紙包裝好飲啲
🚩總結:意想不到嘅工廈餐廳
📍 高興