2019-03-03
朋友聚餐食黎食去都係日本野同西餐,開始食到悶悶地。有同事係印度美食通介紹呢間餐廳比我話又正忠又岩香港人口味,所以就黎試下啦~星期3既夜晚 上到去超多印度人啊 真係有種出左國既感覺!!因為內場已經好多人,所以被分配左去外面坐,今日涼涼地就岩哂啦,而處外面係非吸煙區,感覺更好!主要用既係鐵餐具,每枱都會派一枝礦泉水。我地一開始先叫d小食同飲品先。Bournvita milk朋友話有麥芽香味又有朱古力味,又唔會太甜。lime soda (sweet)$25有得選擇sweet/salty/mix我就要左sweet,正常 好飲呢個係咁多款咖哩之中,我覺得最好食既一個。有印度香料味道配埋薯仔的青豆煮到溶哂,配naan超好食!naan我地叫左naan$25 butter naan $30paneer naan$35butter kulcha牛油烤包$35呢到既naan 好軟熟,上到黎又熱辣辣,應該係即叫即整。butter naan中間既牛油溶哂好香!!panner naan既芝士都係naan好軟夾埋d溶左既芝士真係好好食!最後一定要講下牛油烤包,有好多茴香粒(孜然)配埋香葉,超!級!好!食!!跟住唔
星期3既夜晚 上到去超多印度人啊 真係有種出左國既感覺!!
主要用既係鐵餐具,每枱都會派一枝礦泉水。
我地一開始先叫d小食同飲品先。
Bournvita milk
朋友話有麥芽香味又有朱古力味,又唔會太甜。
lime soda (sweet)$25
有得選擇sweet/salty/mix
我就要左sweet,正常 好飲
呢到既naan 好軟熟,上到黎又熱辣辣,應該係即叫即整。butter naan中間既牛油溶哂好香!!panner naan既芝士都係naan好軟夾埋d溶左既芝士真係好好食!最後一定要講下牛油烤包,有好多茴香粒(孜然)配埋香葉,超!級!好!食!!跟住唔點咖哩已經可以食哂全份,孜然味超香,孜然控必食!
個外皮炸到好脆,包住內面既咖哩薯仔+青豆料唔會太辣 好香口 配埋個酸酸甜甜既汁,好味啊!
vegetable kolhapuri 蔬菜咖哩$70
palak paneer 芝士菠菜$70
mushroom rogan josh 印度咖哩磨菇 $75
每款咖哩食落個味都唔同,有唔同既香料同配料,但平均都係好食既!
而綠色果個係芝士菠菜,入面有一粒粒類似豆腐既野,咬落軟林林,配埋好香既菠菜味
有10款唔同既配菜,充滿哂印度特色!有印度香料既香味,再配埋麥餅,印度白飯,同平時食既飯好唔同,無平時既飯咁黏,粒粒分明,好特別而每款配菜都各有特色,而我其中就鐘意茄子咖哩同特製鷹咀豆酸奶!
jeera pulao 茴香黃飯好香孜然味,炒到好香!側面白色個醬 酸酸地好食
呢晚真係意想不到好食