2017-12-28
以往聖誕節都會同仔仔都會到酒店食自助餐,但今年想試下啲特式菜款,於是訂左這間餐廳來食晚飯。不知道是否因為節日同地區關係,當晚餐廳特別少人,所以安排到一個好好的位置比我同仔仔食飯,職員服務亦好好,坐底就走來問要什麼茶,當點餐啲時候亦推介一些特式食物,於是我就點醬鴨,紅燒肉,小黃魚,小龍包同炒飯,當我想點多一至兩個菜,職員亦提醒我兩個人食可能會太多,所以我最後只點這5樣菜。醬鴨,原本以為是冷菜凍食,原來是熱食,味道亦因為醬汁的問題,所以幾好食。紅燒肉,用上黑豚肉黎做,食落去比較鬆軟,岩我大年幾人黎食,味道不錯小黃魚是椒鹽做法,所以食落去脆口,好好味,但係放耐左就應該好難食最後小龍包同炒飯就沒有什麼特別,不過不失。食飯其間職員亦跟進我們服務亦好好,碟上見到有骨,就立即更換,茶壺沒有水就立即添加,服務好好。下次亦會帶埋老公黎食晚飯,試下其他菜式。
最後小龍包同炒飯就沒有什麼特別,不過不失。
下次亦會帶埋老公黎食晚飯,試下其他菜式。