2015-07-25 935 瀏覽
今日住係外地既姨仔黎香港玩,於是同佢去銅鑼灣行街街,行完就去左呢度下午tea一tea! 呢度係間賣窩夫既專門店!如果下次帶小表妹黎,佢就一定係會好開心嫁姐!是日天氣落了場雨,好彩有帶姐,店子細細,都有10多個位置!店內裝修有種外國的感覺,無奈openrice 只可upload 12張相,不能盡錄我地等左一會,都入得去了,實在係太好!我們點了門外的重點推介:香蕉雪糕批,雪糕批用張白色,有點外國味道的紙包裹住上台,增添幾分神秘感!香蕉雪糕批係用一層薄而軟熟的班戟皮包著厚厚特別的香蕉雪糕,雪糕很香蕉味,而且味道來得很真實新鮮,雪糕內有點花生碎,杏粒和果仁味脆脆,有口感得黎配在香滑不太甜的新鮮雪糕中挺夾,我和姨仔都好喜歡,一人兩塊二話不說已吃光。蘋果窩夫配意大利朱古力雪糕,雪糕有分兩種,一種係雀巢雪糕,一種係意大利雪糕,價錢分別只是十元八块左右,姨仔話當然係食好味既意大利啦!平時食窩夫有點驚左吃後太飽濟既感覺,呢個好好多呀,因為窩夫內容係清清甜甜,少少酸酸味味,減弱了蘋果粒的甜味,加上濃郁幼滑的朱古力雪糕,混上微溶的雪糕,花生碎,杏粒碎和少少甜甜的脆脆,製造了多重口感,點著一起吃很是匹配!!!

我地等左一會,都入得去了,實在係太好!

窩夫雪糕批

蘋果窩夫配意大利雪糕

凍香蕉朱古力奶昔走cream

凍香蕉朱古力奶昔走cream, 夠凍得黎,黑朱古力好香呀,朱味濃但不會像一般奶昔般太甜,加上用新鮮香蕉打成,味道進一步提升,香蕉的淡淡香味,沒被濃濃的朱味掩沒,相反能突顯香蕉的主要位置,才不過是36元,相對外面買到的人造味道,更勝一籌,不得不試!
熱朱古力

姨仔對她點的熱朱古力亦讚口不絕,朱古力是不怎甜,取而代之是十分幼滑香濃如高級黑朱古力調成的味道,不像朱古力粉開成,而且口感沒有絲毫微細的顆粒狀,入口順喉留香,真是温暖!滿足飽肚的一餐甜點下午茶,更喜歡這邊賣單好方便呀,可以用發達通找數
2015-07-25
10 分鐘 (堂食)
窩夫雪糕批
凍香蕉朱古力奶昔走cream