2020-11-03 122 瀏覽
尖沙咀呢一條街不嬲都好多野食,仲要唔同種類都有!同朋友放完工之後就諗住來呢到搵好野食😍點知就見到呢間高質黃店!😋門外同普通清Bar差唔多,果陣時鄰近萬聖節,餐廳佈置都相當有氣氛!餐牌選擇都有好多!有日式刺身,西式意粉,仲有好多小食😍任君選擇!我同朋友都簡左好耐!頭盤先來一個吉列蠔!蠔大大隻,裹上炸粉再炸至金黃色,炸皮唔厚,薄薄一浸包住隻蠔!加上有少少明太子既點綴,食落口先有咸香,咬開蠔後亦有爆出來既濃濃蠔味,好食!試試佢個刺身先!每一樣都新鮮鮮甜,而且仲要厚切,真係啖啖滿足!可以見到佢仲突登係帶子試放試海膽金箔作裝飾,口感更為豐富!大蝦食落帶粘口既感覺,滿足到唔識點形容~1/4 隻乳豬🐖平時都好少係西餐廳食乳豬,估唔到係呢間竟然有,果然有驚超!乳豬用西式烚烤方式,令外皮薄脆,肉與皮之間既脂肪層不厚,咬落口層次分明!十分脆口!加上以呢種方式處理,令肉汁鎖曬裡面,上桌時熱辣辣,咬落去仲好Juicy! 令人想一食再食!黑松露雜菌意粉估唔到仲可以選擇落幾多芝士仲要即磨埋比我地 完全係視覺同味覺既享受!整碟意粉奶味濃郁,亦有不少菇類, 口感多!值得一提既係佢加有蒜片,食食下發覺頗有驚喜,出奇地m

頭盤先來一個吉列蠔!

試試佢個刺身先!

1/4 隻乳豬🐖

黑松露雜菌意粉
估唔到仲可以選擇落幾多芝士
仲要即磨埋比我地 完全係視覺同味覺既享受!
整碟意粉奶味濃郁,亦有不少菇類, 口感多!值得一提既係佢加有蒜片,食食下發覺頗有驚喜,出奇地match!

最後以一杯Mojito作結,口感清爽略有酒味,舒服!