3天前
喺D2搵嘢食,見到有間餅店,佢嘅麻糬波波好靚~因為佢個士多啤梨玫瑰味麻糬波波,我就唔小心俾佢吸引咗行咗過去🤩🎁聖誕節點都要食啲甜品嘅,$45/4個 (士多啤梨嗰隻要$18一粒)我買咗四隻味奶油士多啤梨玫瑰布丁麻糬波波佢嘅玫瑰花香真係好出色,奶油加埋士多啤梨布丁~好夾!之後嗌咗$45有四粒嘅布丁麻糬波波 (但我叫左3粒)佢原本有,焙茶味,綠茶味,朱古力味,原味我最鍾意係原味同埋焙茶味,個原味好重奶香!焙茶味好重茶味,仲要唔係好甜,呢個真係好好味但係因為我食咗個金濃味嘅焙茶,之後再食綠茶味,綠茶就冇咗味~ 不過飲啖水之後食綠茶其實綠茶都好出色🤩👍🏻只係冇焙茶味咁濃~講一講佢個口感,原本見到佢個樣,我以為中間係慕絲~就算佢話係布丁,我都以為係漿狀嘅布丁點知入口之後係固體布甸,點樣固體法呢,就係咬落去可以有形狀嘅🤩即係實實在在嘅布丁~呢一點我覺得好意外好驚喜~ 大概我形容為好似固體奶凍咁嘅感覺包裝都幾靚,四粒一盒啱啱好,我見好多人買來做聖誕禮物😆 不過我買完之後就一次過食晒
聖誕節點都要食啲甜品嘅,
$45/4個 (士多啤梨嗰隻要$18一粒)
我買咗四隻味
奶油士多啤梨玫瑰布丁麻糬波波
佢嘅玫瑰花香真係好出色,奶油加埋士多啤梨布丁~
好夾!
之後嗌咗$45有四粒嘅布丁麻糬波波 (但我叫左3粒)
佢原本有,焙茶味,綠茶味,朱古力味,原味
我最鍾意係原味同埋焙茶味,個原味好重奶香!
焙茶味好重茶味,仲要唔係好甜,呢個真係好好味