2014-09-16
當晚同女皇係沙田新城市用膳後 , 散步黎到河畔附近搵下甜品食, 今次就試左呢間甜椰椰 , 一入到去就見到門口大大個雪櫃, 有d 生果可以買, 睇落幾靚, 不過今次目標唔係佢地一坐低老闆就黎招呼我地, 我問有D咩推介 , 佢就suggest左招牌椰皇燉3.6牛奶 , 朱古力四重奏 同埋 芒果烏冬 比我地,因為女皇比較想食心太軟同埋芒果 , 就試左後兩者 , 講返朱古力四重奏有d咩啦 , 有朱古力雞蛋布丁 , 心太軟啦 , Tiramisu 啦, 同埋雪糕 , 論過癮程度真係無得頂 , 一次過滿足我地四個願望 , 尤其Tiramisu , Rum酒味好夠, 心太軟都如其名, 真係會流心 (試過出面太多心太軟係唔識流朱古力漿, 係Haagen Dazs 先次次得)賣相同味道都唔錯, 會再黎奏過而芒果烏冬d 烏冬應該係椰汁打成, 好香, 好彈口,呢個一黎到我地已經掛住食, 唔記得影相lu最重要係: 分量絕對唔少, 無因為平而偷工減料 睇到同場其他客人食西瓜盅同埋綿綿冰就知足料, 絕對值得再黎, 要彈既就係menu未夠多圖片 , 下次再去同老闆傾傾先 !
今次就試左呢間甜椰椰 ,
一坐低老闆就黎招呼我地, 我問有D咩推介 ,
因為女皇比較想食心太軟同埋芒果 , 就試左後兩者 ,
賣相同味道都唔錯, 會再黎奏過
而芒果烏冬d 烏冬應該係椰汁打成, 好香, 好彈口,
呢個一黎到我地已經掛住食, 唔記得影相lu
最重要係: 分量絕對唔少, 無因為平而偷工減料
睇到同場其他客人食西瓜盅同埋綿綿冰就知足料,
絕對值得再黎,
要彈既就係menu未夠多圖片 , 下次再去同老闆傾傾先 !