2006-05-20 1 瀏覽
今晚女友去銅鑼灣做yoga,自己打完波之後就去接佢,順便揾食。查實我係好怕响銅鑼灣揾食--- 又要唔好咁貴(因只係平日,唔想食太貴),又要好食,真係考起人。唔想去Times Square food court,見好耐無去過呢間嘢,決定返去試吓。星期五,實要等陣位,等咗三張檯就OK...打開MENU,見到換咗唔少菜,自己淨係想試番佢哋最拿手嘅一丁拉麵沙律,其他俾女友揸主意。叫咗蕃茄芝士豆腐扒、精選箱押壽司及煙肉蠔卷。拉麵沙律--- 係四樣餸入面最可取嘅,拉麵頗煙韌,配合蕃茄粒及西生菜,再加上不太濃杰嘅芝蔴醬,非常清新可口;蕃茄芝士豆腐扒--- 失敗之作,用陶板加熱上菜,但竟然不夠熱;茄醬係用茄糕,味道大打折扣;豆腐當然係雪藏貨,不夠軟滑;精選箱押壽司--- 呢個重大鑊,六件(三文魚、吞拿、蝦、帶子、油甘魚及一件類似牛肉嘅東西)壽司,差唔多無一件係新鮮嘅,佢嘅綽頭就係用一塊大大嘅紫菜包住件壽司嚟食,但最慘就係塊紫菜重韌過柴皮,唉.....煙肉蠔卷--- 可稱之為"油浸煙肉蠔卷"..D油重多過我身上嘅肥糕,煙肉太鹹,蓋過咗蠔嘅味。埋單重要收我330蚊,真係响屋企食出前"一丁"重好過。

星期五,實要等陣位,等咗三張檯就OK...

埋單重要收我330蚊,真係响屋企食出前"一丁"重好過。