2022-01-19
🧡🐟 意料之外。水準之上的連鎖歐陸餐廳 🥗🍝🍴 alfafa📍太古康山道1-2號康怡廣場北座M樓M2舖成日行街都見到Alfafa,但可能因為對連鎖餐廳沉悶的既定印象,一直未食過🤭🤭今日lunchtime未決定去邊度chill🥂,經過Alfafa見到午市lunch set似乎有好多不同的選擇,有Salad bowl、又有韓、日、歐陸菜,加上不用排隊等位,一於試下😆😆🔆Alfafa超級沙律 連餐包🥗🥖今日沙律菜🥗是羽衣甘藍,好新鮮,沙律醬汁份量控制得好好,唔會過多 (平時我會叫on side但今日忘記左,但都ok😆👍🏻),topping有合桃、蘋果、杏仁片,好fresh好開胃👍🏻😋餐包出乎意料地好食,外脆內軟,仲要有我喜歡的Anchor牛油🧈🥖🔆 大西洋鱈魚柳及有機鮮蘑菇 配日式照燒炒意粉🐟🍄🍝鱈魚柳幾大件,好滑,啖啖肉😆魚皮用左少少鹽調味,煎得好香脆,鹹鹹地好好味👅意粉係偏幼身嘅日式意粉,用照燒汁炒好入味,掛到個汁,夾埋好多翡翠苗、紅椒、洋葱同蘑菇一齊食,口感豐富,好滿足☺️☺️但個照燒汁太多同好甜,食到最後有少少漏🙈🙈🔆 錫蘭奶茶 (熱)茶味濃,但無乜奶香🐷🐷整體評價: 沙律🥗同意粉🍝都在
🍴 alfafa
📍太古康山道1-2號康怡廣場北座M樓M2舖
🔆Alfafa超級沙律 連餐包🥗🥖
但個照燒汁太多同好甜,食到最後有少少漏🙈🙈
🔆 錫蘭奶茶 (熱)
茶味濃,但無乜奶香
🐷🐷整體評價:
沙律🥗同意粉🍝都在水準之上,真有點意想不到😆
餐廳服務好好,要求紙巾、加水等都好快送到,而Lunch set好多款式選擇,令我對連鎖餐廳有少少🤏改觀了😜