2013-07-07 142 瀏覽
今晚同老公揸車去屯門新開個個泳池度游水,游完之後就去附近搵野食,search openrice見到d人話呢間幾好食,於是就決定去呢間試下啦! 因為當時都已經係差唔多夜晚10點啦! 幾驚佢已經收左工呀,好彩佢仲未閂門啫,不過其實佢都差唔多收舖啦,所以有好多吉位根本唔駛等,而且d服務超好超殷勤超快手,因為就黎收舖,所以我地揀個d野食好多都已經賣晒,有少少失望,但係又冇計,唯有改食其他,我地兩個人叫左1個飯6個點心,因為差唔多收舖既關係所以上菜上得超快鳳爪排骨煲仔飯     雖然我唔鍾意大熱天時食煲仔飯,但係因為老公好鍾意食,咁我就唯有陪下佢食啦,估唔到出奇地好食,個飯唔算太油,d排骨都算多,d鳳爪好淋好夠味,冇落好多豉油都好夠味,正沙律明蝦角     原本我係想食鮮蝦腐皮卷架,但係賣晒,之後就改食呢個,估唔到呢個好食好多,外皮夠脆,新鮮炸起仲係熱辣辣架,加埋個沙律就唔會覺得太熱氣,又唔會炸到油淋淋,真係超好味,不過都係想下次食下個腐皮卷比較下叉燒腸     呢個叉燒腸好搞笑,平時酒樓個d係3條疊埋一齊架嘛,兩條下面1條上面咁樣,呢個係一條勁長咁架,好新奇好得意,未見過咁長既叉燒腸,不過略嫌

鳳爪排骨煲仔飯

沙律明蝦角

叉燒腸

呢個叉燒腸好搞笑,平時酒樓個d係3條疊埋一齊架嘛,兩條下面1條上面咁樣,呢個係一條勁長咁架,好新奇好得意,未見過咁長既叉燒腸,不過略嫌個粉皮太厚,不過叉燒都算多,一般啦

蝦餃

原本我想要鮮蝦白菜餃,不過又賣晒,所以轉食呢個,雖然一籠得兩粒,不過真係好大粒同埋好多蝦,雖然係咁但係都略嫌貴左d,唔係好抵

流沙奶皇飽

因為我太飽既關係,所以我冇食到,問過老公佢既評語係普通,因為冇鹹蛋黃唔夠香,而且又唔夠流沙

燒賣

燒賣超大粒,不過得個大字,味道就一般,唔知係咪因為已經食飽所以開始覺得冇咩特別,而且又冇蝦淨係超大舊豬肉,真係好一般囉

棉花雞

一黎個賣相已經超差,淨係搵個鐵兜裝住就算,毫無美感可言兼嚴重影響食慾,一食落去根本就係豬皮黎既,仲要係未煮淋既豬皮,咬落口仲係爽口既,一d都唔棉花囉,真係好唔得囉

總括黎講都可以再去既,因為揸車去真係好方便,不過其實價錢都偏貴,唔係好抵食,但係有時夜晚想食下點心飲下茶屯門真係好近好方便,都係一個唔錯既選擇,不過下次記得唔好咁夜去囉,我地食到成間舖得返我地一枱客,d員工個個係度做緊清潔,連個老細都黎左等收舖鎖門,搞到食得好有壓力淨係擒擒青咁吞落肚就算,唔可以慢慢歎,其實都幾趕客幾冇癮,下次都係早d去啦!

2013-07-06
$80 (宵夜)
  • 鳳爪排骨飯
  • 沙律明蝦角