2021-02-14
新年期間好多餐廳都無開,又唔想食啲連鎖餐廳,行下行下發現左呢間新開嘅小店,見到門口都好多人排隊,價錢又幾抵,一於就決定試下。帆立貝串燒叫左兩隻味,芝士味幾香,就算我唔太鍾意食芝士我都覺得幾好食,不過我覺得蒜蓉味好食啲,襯到個鮮味出嚟。茄子我就唔食,但男朋友就話茄子好好食,好入味,個汁好香好惹味,連啲皮都可以食埋,佢話下次要encore茄子冬菇咬落去有啲汁爆出嚟,都幾清甜幾好食,粒粒都好大粒,食左一粒都覺得滯滯地司華力腸就正常不過不失啦,不過欣賞嘅係切左好多花刀所以都好入味,但我覺得落得太過多調味粉,咸左少少,不過呢啲個個口味唔同最後係個撈寬粉,我地兩個一致認為超級好食!!!個汁好香,有你地自己特色香味之餘又無比個辣味搶左風頭,成個味道好平衡,不過第一次食驚好辣就叫左小辣,覺得下次叫中辣會更加香,配埋寬粉食啲精華比個寬粉吸晒,係一個好完美嘅搭配,同埋雖然望落去啲粉好少,食落就知原來都好滯,所以下次可能會試下叫米線。配菜方面雞腸好食,爽口彈牙,又係吸到個汁嘅香味,同埋寬粉夾埋一齊食兩種口感又出奇地好襯,牛腱都唔錯,夠淋,不過覺得細舊左少少,夾起嚟食覺得散修修咁,但麻辣味都幾香。個黃金小皮蛋
最後係個撈寬粉,我地兩個一致認為超級好食!!!個汁好香,有你地自己特色香味之餘又無比個辣味搶左風頭,成個味道好平衡,不過第一次食驚好辣就叫左小辣,覺得下次叫中辣會更加香,配埋寬粉食啲精華比個寬粉吸晒,係一個好完美嘅搭配,同埋雖然望落去啲粉好少,食落就知原來都好滯,所以下次可能會試下叫米線。配菜方面雞腸好食,爽口彈牙,又係吸到個汁嘅香味,同埋寬粉夾埋一齊食兩種口感又出奇地好襯,牛腱都唔錯,夠淋,不過覺得細舊左少少,夾起嚟食覺得散修修咁,但麻辣味都幾香。個黃金小皮蛋應該係鵪鶉蛋,無蛋腥味,咬落去都好爽口。
最感動係食完個幾兩個鐘都無好口乾口乾嘅情況!