餐廳: 意歐
資訊:

2016-12-16 1856 瀏覽
今晚我們去咗旺角通菜街嘅「意歐」食晚飯!我們叫咗意歐二人套餐:忌廉湯嘅味道就比較淡同比較稀!羅宋湯嘅味道就非常鮮味濃郁,湯料亦好豐富!蒜蓉多士焗得好酥脆!小食拼盤:肉醬粟米片都幾香脆,但就有啲啲燶!鷄中翼嘅肉質好嫩滑,再淋上香甜嘅蜜糖,令到味道更加惹味!蒜蓉雜腸嘅腸皮都幾爽脆!煙三文魚凱撒沙律嘅沙律菜相當清甜新鮮!巴馬火腿薄餅焗得非常香脆薄身,巴馬火腿嘅肉質相當香濃軟滑,芝士嘅份量都幾多,但唔會有好膩嘅感覺!焗芝士蒜蓉汁西冷牛扒飯嘅表面焗得比較燶,攞開咗表面燶嗰啲,見到一塊好大同厚身嘅牛扒,肉質相當鬆軟!朱古力心太軟拼雪糕嘅心太軟極之香甜軟滑,暖暖嘅心太軟加上冰凍嘅雪糕一齊食,真係好正呀!另外我們再單點咗燒鷄扒拼紐倫堡腸配蛋碎焗薯嘅焗薯都幾大個,舖面嘅蛋沙律味道好芳香,鷄扒嘅肉質好嫩滑多汁!
忌廉湯嘅味道就比較淡同比較稀!
羅宋湯嘅味道就非常鮮味濃郁,湯料亦好豐富!
鷄中翼嘅肉質好嫩滑,再淋上香甜嘅蜜糖,令到味道更加惹味!
巴馬火腿薄餅焗得非常香脆薄身,巴馬火腿嘅肉質相當香濃軟滑,
攞開咗表面燶嗰啲,見到一塊好大同厚身嘅牛扒,
肉質相當鬆軟!朱古力心太軟拼雪糕嘅心太軟極之香甜軟滑,
暖暖嘅心太軟加上冰凍嘅雪糕一齊食,
真係好正呀!
忌廉湯/羅宋湯