2018-07-23
今日真係無哂Face竟然比個表妹帶我去見識見識呢間非常特別嘅「香港郵意」,真係好失威,不過又真係好特別兼值得試下,繁忙嘅香港人,你又試過未?一間自助形式的餐廳,其實某程度來講唔可以話係餐廳,應該係一個好自由,好舒適,可以比大家食下野,傾吓計,而沒有時間限制嘅聚腳好地方以郵局意念為主題,大大小小的郵筒四處可見,你可以選擇自己喜歡的明信片,即場寄出,很有創意店舖是半自助形式,運作成本可減低許多,客人大多根據指示很自律餐牌設計也別出心裁,可供客人慢慢選擇之後再到收銀處付款,整個過程十分流暢然後店員會給你一個高科技的電子零件當食物準備好之後就會得到通知,又真係幾方便喎輕輕鬆鬆,拎到埋位,感覺特別Free,特別啱晒我呢啲年青人,表妹好似沾沾自喜,知道我好欣賞呢個地方講返食物,都好有水準,呢個菠菜雜菌意粉,芝士味唔會太重,雜菌同菠菜嘅香味,互相配合,加埋香草汁,完全唔覺得油膩,份量剛好適合兩個人有機檸檬薑茶,絕對估唔到係咁好飲,飲落有暖胃嘅感覺,又有檸檬清新怡人嘅香味,大大壼,一路傾計一路飲,又真係幾爽全日早餐嘅供應,就啱晒我呢啲無時無候嘅香港人啦,法包軟熟香甜,配上香草滑蛋,甘香美味的德國腸,份
全日早餐嘅供應,就啱晒我呢啲無時無候嘅香港人啦,法包軟熟香甜,配上香草滑蛋,甘香美味的德國腸,份量多得驚人
呢度仲有好多創意的明信片,相信大家睇到都會會心微笑,拿來拍照留念,搞笑一番
甜品我哋揀咗心太軟,甜度適中,一凍一熱,食得好過癮
呢啲文清必到的餐廳,真係好值得大家去試吓,價錢平唔在講,坐得舒服自在,餐廳附近還有很多類似市集的小店,呢類運作方式嘅商場,真係好少見,今次真係多得我呢個表妹帶我去見識