《The Francesco - 大角咀》一向都知大角咀好多隱世美食,但係除咗特別知名嘅嗰幾間食店之外,其實喺大全街附近都真係好多特色小店可以試吓🤓呢一間西餐廳喺早前見有唔少人介紹,聽講佢哋嘅牛扒餐大件夾抵食,本來都真係想試吓,但係奈何最近食得太多肉,所以都係食返意粉沙律比較好啲,今次冇叫套餐全部都係散叫,一共叫咗一個湯、一款沙律、一個飯同埋意粉兩個人share食,份量幾足夠,賣相都幾精緻㗎💁🏻‍♀️龍蝦湯 $58前菜我哋都係叫咗個龍蝦湯share飲,比我想像中濃郁同埋有忌廉嘅香味,如果有蒜蓉包可以點吓就正啦☺️💁🏻‍♀️煙三文魚凱撒沙律配多士 $98煙三文魚配凱撒沙律個份量算幾多,成座凱撒沙律山咁樣😍三文魚同樣都比得好多我哋,最少都有五六片,而凱撒沙律個汁混和左芥末醬,有少少微微攻鼻好開胃,冇一般凱撒汁咁膩💁🏻‍♀️魷魚鬚墨魚汁意大利飯 $138我今次就揀咗墨魚汁意大利飯,個飯黑蚊蚊咁一見到已經覺得好吸引,上面仲放咗六七條炸香左嘅魷魚鬚,成件事本來就好吸引☺️個飯調味調得剛剛好唔會太過鹹,食落好香濃嘅墨魚汁香味,拍拖千祈唔好點呢一個飯啊😂如果唔係笑起上嚟啲牙黑蚊蚊咁就好滑稽啦💁🏻‍♀️黑松露野菌
《The Francesco - 大角咀》

💁🏻‍♀️龍蝦湯 $58

💁🏻‍♀️煙三文魚凱撒沙律配多士 $98

💁🏻‍♀️魷魚鬚墨魚汁意大利飯 $138

💁🏻‍♀️黑松露野菌卡邦尼扁意粉 $128

而另外一款主食就揀咗黑松露野菌卡邦尼扁意粉,黑松露嘅味道都幾出,每一啖都食到有菇菌嘅味道,而佢個白汁我就覺得可以再濃郁少少就更好啦,不過個扁意粉都可以掛到汁,食落個意粉十分軟滑👍🏻推薦
2024-05-28