2016-07-28 2377 瀏覽
旺角樓上cafe林立,平日跟朋友去開的cafe都爆人了,所以隨便google了這間串燒咖啡。入到鋪唔洗等,發現麻雀雖小但五臟俱全,座位不多,但都有boardgame自取區歡迎食客玩下boardgame聚會。呢度有林林種種食物簡,仲有串燒,但可惜我果日感冒,無簡到串燒系列。小食朋友就簡左炸魷魚,都係熱氣我只係食左兩條,炸得有少少乾但口淡淡既我都食得出魷魚處理得好夠味。雞翼就係焗既,中等水平,熱辣辣上碟係欣賞既小店所為,而且CP值都算高芝士薯條我個人好鍾意,主要係我本身都鍾意又長又幼既薯條多過粗炸薯,另外就係個芝士醬喇!芝士醬應該都係混入左cream chesse,液狀既芝士醬淋係面頭 正過一大塊芝士鋪係面,所有薯條都可以點到醬至於意粉,絕對係我食過最好味既cafe意粉,入口個感覺好rich,鮮忌廉同意粉好配,唔會過酸/過甜,仲有好多菇係入面襯托,而個煙三文魚亦都好大塊,出手一d都唔菇寒。最後就叫左柚子梳打,好飲夠味,唔會過甜,個杯細左少少,如果大杯d就perfect池喇!
  • 芝士薯條
  • 意粉