2022-02-08 245 瀏覽
咁啱喺中環有事要辦,就趁機check吓附近有咩好食~見到呢間明星推介嘅Cafe,而且去到見到環境都幾闊落,就二話不說去試吓😆呢間Cafe主打外賣健康食物,有啲似日式嘅飯盒,感覺好有OL feel😂😂香煎挪威三文魚配黑淑少雜菌便當白飯上面散滿飯素,所以賣相都幾吸引😆 便當配埋沙律,沙律都幾新鮮搭配沙律醋識落好fresh 🥗香煎三文魚令個皮仲係好脆,三文魚嘅香油令整個便當都充滿香氣😆識落健康得來又不失口感,健康變到來講算係好惹味‼️✅✅✅意大利肉丸配肉醬扁意粉意粉來講真係唔推介😞 便當入面嘅肉丸唔知係咪加熱過頭,變到石頭咁硬😖而且好神奇佢啲肉醬係冇味㗎😯 即是意粉入面有芝士有肉醬但識落我真係食唔到有任何嘅味道,令我不禁懷疑自己嘅味覺係咪出現咗問題🙊 咁我即刻比同行嘅朋友試吓啦,點知平時鍾意食清淡食物原味嘅朋友都接受唔到😖 佢望落去其實係唔錯亦都有拉撕芝士,所以我都唔明點解會冇味道🙊 或者自問食得健康清淡嘅朋友都可以嚟挑戰下😂烤南瓜濃湯南瓜湯真材實料,咗黑椒調味料,飲落去都有好香嘅南瓜香,似係南瓜湯唔算濃郁。不過不失啦😂整體來講呢間Cafe我會推飯類嘅便當多啲😆 聽朋友講,其他分店是不錯的🤔

香煎挪威三文魚配黑淑少雜菌便當

意大利肉丸配肉醬扁意粉