2015-03-09
新年外遊,一返黎就滾水淥腳去拜車公,順便約朋友喺附近食飯。上網睇到呢間餐廳評價唔錯就試吓佢。入到去,地方走工業風格,水泥牆同鑄鐵枱,OK有FEEL。MENU分開早午餐同晚餐,午餐選擇唔多亦唔算貴,只有飯意粉和all day breakfast,好,就會一會你個COMBO再加個意粉。個COMBO老實講真係HEA咗D,腸仔焗豆,where is the toast? 薯餅用薯蓉代替,好似唔太符合all day breakfast高熱量既標準。腸仔有三款算多,但煎得唔脆,無驚艷之處。你話唔係喎,兩個egg benedict喎--唔提尤自可,一講把幾火,個pat醬笨唔係荷蘭醬,我懷疑係吉士醬,陣味又濃又杰完全冇風味,很失望!相對而言意粉OK好多,意粉彈牙唔腍身,菇類亦炒得岩岩好,唯一係個sauce有松露已經濃,少D忌廉冇咁heavy會好D。服務方面,order埋單都幾快,枱上面有水樽俾你自斟自飲。結論是,食物質素要再改善,用料唔差,但口味方面主廚可多聽取意見;地方好HEA好坐,吹水係幾OK既。
入到去,地方走工業風格,水泥牆同鑄鐵枱,OK有FEEL。
MENU分開早午餐同晚餐,午餐選擇唔多亦唔算貴,只有飯意粉和all day breakfast,好,就會一會你個COMBO再加個意粉。 個COMBO老實講真係HEA咗D,腸仔焗豆,where is the toast? 薯餅用薯蓉代替,好似唔太符合all day breakfast高熱量既標準。腸仔有三款算多,但煎得唔脆,無驚艷之處。你話唔係喎,兩個egg benedict喎--唔提尤自可,一講把幾火,個pat醬笨唔係荷蘭醬,我懷疑係吉士醬,陣味又濃又杰完全冇風味,很失望! 相對而言意粉OK好多,意粉彈牙唔腍身,菇類亦炒得岩岩好,唯一係個sauce有松露已經濃,少D忌廉冇咁heavy會好D。
服務方面,order埋單都幾快,枱上面有水樽俾你自斟自飲。