2023-05-05
🥰今日節目真係好豐富,一早去睇戲,之後再食Lunch,我同男友行經商場,搵個舒服地方坐低食野,跟住再慢慢行街,☺️途經見到太平洋酒吧,裡面係食西餐,一向聽過個名都幾出名,於是就決定係度食😆環境上主要以黑色做主題,😝感覺上氣氛十分好,幾有情調,入去時店員立刻招呼我地,我地搵到個靚位,我地睇到餐牌中都比較多款式😚😋皇牌煙燻豬腩片卡邦尼😋每人叫了一碟意粉,呢個皇牌煙燻豬腩片卡邦尼真係好多料,芝士粉同意粉都超多,味道上,卡邦尼味道好濃郁再加上芝士味都好重,佢晚豬腩係用煙燻做出來,感覺特別好食😃😋特製熔岩芝士肉醬pasta😋呢個可以話有雙重芝士,芝士量都好足,味道一樣咁濃郁,加埋肉醬一齊食,味道真係好夾,一睇個表面就知有用火槍再燒一燒,令到味道再濃郁😃😋椰菜花湯😋呢個係餐湯黎,望上去既顏色白白地好舒服,飲落去時令到整個身體都好溫暖,好有椰菜花味,味道上剛剛好,質感好滑,亦唔會太甜😃我地食完都話好食,今餐食得好飽,應該可以捱到夜啲再食晚餐😎😗
😋椰菜花湯😋