2015-05-23 1124 瀏覽
一個人的晚餐,平常會去九龍灣,但已經無乜餐廳未食過(當然唔係食勻咁勁,只係無乜想試嘅餐廳)我今晚決定開發新地方,去樂富搵食(因為都有小巴返屋企)逛下街兼上網睇下,揀了呢間因為唔係連鎖式西餐廳,去到似咖啡店格局,設計好新潮簡約,木桌金屬椅,先去收銀落單,俾錢後店員會即刻比餐湯飲品我攞埋位,加個號碼牌!之後店員會跟號碼上埋其他!店員比較cool但講解好詳盡!餐湯:龍蝦湯,夠熱!用個有耳仔嘅碗,好似飯大咖啡杯咁,龍蝦味好濃,口感幾滑!黑松露什菌意粉($65)賣相好靚,伴碟一大塊蒜茸包!不過唔夠脆,蒜茸味唔香!口感好寡,結果食唔晒,如果浸湯會好味啲,但上意粉時,我已經趁熱飲晒碗湯!點解蒜茸包唔跟湯比埋我呢?主菜意粉夠咬口(我喜歡嘅口感)好多什菌,不過什菌帶酸味,什菌放太耐,太熟成嘅酸味!忌廉汁唔覺松露味,而且比較水!唔夠濃,應該係意粉脫水唔夠!所以令到個汁水咗!味道其實唔錯!可惜!Mocha(跟餐加$6)要加錢先可以飲「M18咖啡系列」見住店員用咖啡機做!咖啡味道易入口!不過唔太濃!朱古力味相對重啲!未到咖啡店嘅水準!香芒慕絲蛋糕(跟餐加$16)本來堂食,一落單店員就會將件蛋糕夾上碟留起(我揀
簡約設計
上餐鐵兜連號碼牌
餐湯:龍蝦湯
黑松露什菌意粉
Mocha
Mocha(跟餐加$6)要加錢先可以飲「M18咖啡系列」
咖啡機
蛋糕雪櫃
香芒慕絲蛋糕(跟餐加$16)本來堂食,一落單店員就會將件蛋糕夾上碟留起(我揀呢款係最後一件)但實在太飽,所以最後改拎走!慕絲滑,芒果肉好多,味道酸甜!蛋糕鬆軟!好味!

店員服務勤快,我食唔晒,所以將件蛋糕改做外賣,個cool店員好快手,將件已經留起嘅餅夾入紙袋!
食物一般,仲有進步空間!唔夠細緻!不過環境幾舒服,雖然自助式!店員都好快手!
2015-05-19
5 分鐘 (堂食)
Mocha