2024-01-28 524 瀏覽
翻轉傳統,這家餐廳嘅【北京鴨比薩】真係搞到我心口暖笠笠!想像下啦!嗰稔軟滑嘅北京鴨肉,加上啲蔥和珍貴啲嘅韭菜花,已經係幾足味,但最勁爆就係佢哋將鴨肉同火箭沙律一拼,一啖咬落去,哇!火箭菜嘅胡椒味刷咗一下子穿透成個餅底,撞擊嗮味蕾,串燒味十足!緊接住,個【蜆肉扁意粉】都絕對唔係蓋嘅!🍝👌每隻蜆都好似啱啱喺海邊撿起咁嘅新鮮,煮到剛剛好,唔爛唔腥。加埋啲意大利西番蓮,正宗口感即刻提升,啖啖扁意粉,啲汁秋葵啦,滲入每條粉絲中,真係揸劲滋味,絕對唔至係浪費咗啲蜆粉代銅嘅心思。成個晚上,從頭食到尾,我只係可以講,這家餐廳真係得嚟唔簡單,平凡中見真章。精選食材,得意嘅搭配,給我帶嚟一次咁驚喜既食物之旅!🥳 下次有閒,要約埋一班友來一齊試下其它爆點菜式啦!