2018-01-04
話說約左朋友食意粉,呢間餐廳係同事推薦嘅。雖然店名寫係Italian restaurant,但不難發現一啲日本🇯🇵嘅影子,例如餐牌等。叫佢日式意大利餐廳好似會比較貼切。其實我之前食過幾次,每次都好好地無事。但今次唔知係自己時運低,定佢嘅服務水平真係差左咁多。😩坐低拎個menu睇下先。咦?點解濕嘅?😳再睇下,原來張枱都有水。估計係有人倒瀉水。呢下已經勁無奈。😥圖中左下角朋友連埋我,總共3人,一個遲黎一個早走。好啦,我認我地係好麻煩。🙈🙈於是要早走嘅我就自己落單先。落單果陣個waitress已經黑面🌚,問其他人幾時黎。朋友叫左hot tea,仲同佢confirm過,點知最後黎左杯hot lemon 🍋tea。咁好啦,落完單佢就攞啲餐具過黎。救命呀,勁大條菜痴左喺隻湯羹度,有圖有真相。叫個waitress幫我換羹,一啲都唔過份啦。點知佢居然收左我隻湯羹之後同我講:你可以用餐羹💁。喂大佬呀,咪玩我啦,湯羹喺圓嘅,餐羹喺尖嘅,邊忽一樣呀?你不如叫我唔使用羹,直接掂口飲啦。😡😡😡可能我啲怨氣震懾左佢,佢幾分鐘之後有攞過隻羹比我。綜合以上幾點,只能得出服務好差嘅結論。🙅雖然服務差,但意粉都仲係同之前
綜合以上幾點,只能得出服務好差嘅結論。🙅
雖然服務差,但意粉都仲係同之前一樣幾唔錯。😋我每次黎都會叫Tarako,即係鱈魚子。因為佢個醬真係好鬼正。鱈魚子分量勁多,多到食完個意粉仲剩返好多醬,完全唔需要慳住食。👍👍👍不過呢個醬要盡快食,唔係就會結做一pat。🙈
Tarako
朋友叫左八爪魚,🐙望住個顏色以為會同個餐湯差唔多味道啦,但原來係完全唔同味。朋友都覺得好食。👍
而另一位朋友就叫左蝦,🦐呢款係凍嘅意粉。
意粉之外,餐湯一般,咖啡幾好飲。☕️
Coffee
價錢有少貴,但倘可接受。
雖然服務好差,但食物真心唔錯,所以今次比中評。希望下次黎服務會有所改善。