2017-08-21 625 瀏覽
第一次食係荳子岩岩開個陣。話咁快就開左幾間分店。好耐無來食荳子,但想食意粉又想食甜品的話,中價位來講荳子確實係相宜既選擇~1. 黑松露軟殻蟹意粉非常好味,黑松露味道濃郁,軟殻蟹亦能維持脆卜卜既口感。睇落去好細份,其實兩個人食都夠。2. 小食拼盤有肉醬薯條、兩款單骨雞翼、洋蔥圈,味道不俗,特別係兩款雞翼。洋蔥圈就表現不過不失啦,如果鍾意食雞翼既話建議就咁嗌會平啲~3. 飲品諗唔到飲咩好就叫返有3D art既latte~想當年荳子就係靠佢打出名堂不過今次飲係有少少失望既雖然嗌得咖啡,對味道都無咩要求不過一擺低都明顯見到同以往唔同啲奶泡都無咁穩,個公仔好似隨時會消散唔見而奶就過多,應該係打奶打得唔夠耐不過都要讚下個造型係勁得意~仲要有兩隻熊熊非常有心思4. 抹茶流心吐司唔記得全名係咩,大概係咁啦。一見到已經覺得好靚~甜品特別用黑色既麵包,再加一啲綠茶曲奇碎同雪糕,少量莓類,綠茶味十足烤過既麵包配埋綠茶流心同雪糕,口感好好,真係值得一試5. 店員服務態度好又專業,唔洗用筆寫都記得哂點左啲咩食,會主動問洗唔洗上甜品,禮貌又好足希望可以改善既係吧枱位冷氣問題。唔知係咪射燈既關係,熱到不得了
第一次食係荳子岩岩開個陣。話咁快就開左幾間分店。

1. 黑松露軟殻蟹意粉

黑松露軟殻蟹意粉

2. 小食拼盤
有肉醬薯條、兩款單骨雞翼、洋蔥圈,味道不俗,特別係兩款雞翼

小食拼盤

3. 飲品
諗唔到飲咩好就叫返有3D art既latte~

想當年荳子就係靠佢打出名堂
不過今次飲係有少少失望既

雖然嗌得咖啡,對味道都無咩要求
不過一擺低都明顯見到同以往唔同
啲奶泡都無咁穩,個公仔好似隨時會消散唔見
而奶就過多,應該係打奶打得唔夠耐

不過都要讚下個造型係勁得意~仲要有兩隻熊熊
非常有心思

雲呢拿拿鐵

4. 抹茶流心吐司
唔記得全名係咩,大概係咁啦。
一見到已經覺得好靚~
烤過既麵包配埋綠茶流心同雪糕,口感好好,真係值得一試

抹茶流心吐司

2017-08-20