Nonsense

餐廳: Nonsense
資訊:

2024-02-02 825 瀏覽
平日都有唔少人聚餐/慶生,雖然位置唔方便,主食方面價錢略貴,但服務好好,又冇限時。次次都見到人推薦佢嘅特色煲仔飯,但我覺得佢嘅巴斯克更加抵食高質!*松葉蟹甲羅盛•海鮮•日式煲仔飯 $198先將蛋黃同蟹膏蟹肉撈勻,再倒入煲仔飯,將所有海鮮撈埋一齊,按自己喜好加入豉油。整體味道好淡,一定要倒豉油,鮮味微乎其微,完全食唔出蟹膏味,而且冇煲仔飯嘅焦香味。炸軟殼蟹椰香喇沙扁意粉 $168意粉煮得啱啱好,偏硬啱我口味,喇沙汁微辣又夠濃厚。炸軟殼蟹脆卜卜,炸衣略厚,份量偏小。海苔炸單骨雞翼 $68雞翼調味偏淡,紫菜味微乎其微,海苔屬於點綴性質,唔推薦。焙茶巴斯克配NONSENSE自家制Creme Brulee $58巴斯克外焦內軟,焙茶味濃而唔澀,隱約有芝士奶香,高質之選!焦糖略厚,燉蛋有蛋香但偏甜,質地有啲嚡口,揀雪糕會比較好。開心果巴斯克 (7吋) $2984點左右打去預留拎走,第二日慶生切蛋糕。雖然外表平平無奇,但係佢做咗巴斯克蛋糕嘅要求:外層焦黑、內層軟心,芝士味同開心果味啱啱好互相平衡到,果仁味唔係特別濃郁,但食得出開心果味,真心好抵食。
松葉蟹甲羅盛•海鮮•日式煲仔飯 $198
松葉蟹甲羅盛•海鮮•日式煲仔飯

炸軟殼蟹椰香喇沙扁意粉 $168
炸軟殼蟹椰香喇沙扁意粉

海苔炸單骨雞翼 $68
雞翼調味偏淡,紫菜味微乎其微,海苔屬於點綴性質,唔推薦。
海苔炸單骨雞翼

焙茶巴斯克配NONSENSE自家制Creme Brulee

開心果巴斯克 (7吋) $298
開心果巴斯克 (7吋)
2024-01-03
焙茶巴斯克配NONSENSE自家制Creme Brulee
開心果巴斯克 (7吋)