2023-03-27
有無人同我一樣都係好鍾意食米線架呢?之前成日浦米線關注組搵地區特色米線,今次試一間連鎖嘅,質素都唔錯喎😀今次黎到佢地銅鑼灣分店,剛好2點幾下午茶時間,有多款tea set強擇只係$28起,性價比幾高😮 而且佢地竟然有酒類飲品提供,見到有食客同朋友黎飲野當happy hour又幾chill 😄 我同朋友嗰日未食lunch,所以叫番a la carte自選米線。蟲草花豬骨濃湯配魚柳+手工魚腐🍜($64) - 呢款係我嘅,揀左較清淡嘅豬骨湯,上面有好多杞子同蟲草花,飲落鮮甜幾滋補咁🤭 欣賞佢地嘅手工魚腐,口感少少彈牙魚味濃郁,值得一試。麻辣蕃茄湯配黃金豆腐磚+鮮嫩粉腸🍜($60) - 呢確朋友叫嘅我試左佢個湯底,蕃茄味幾重,加上麻辣嘅刺激,幾新奇嘅配撘👍🏼除左米線之外呢度仲有好幾款小食可揀。我地叫左推介嘅金沙豬柳肉🐷($28)同大澳爆汁雞翼🍗($28),2樣小食都獲氣十足,必食之選!