2018-12-20 28 瀏覽
話說宜幾年都好少飲手搖既野飲,但係前排去完台灣,試過最crazy一日飲左三杯之後,發覺原來黑糖珍珠係咁好飲!一直都好懷念台灣最岩我自己口味既珍煮丹買既黑糖珍珠奶茶,但返到香港飲過幾間都唔係果隻味,係今日,終於比我遇返你。前兩日行過TST口痕又想試飲下杯黑糖珍珠,經過宜間下站帖就買左杯試下,一見倒杯野飲就知黑糖漿十分之濃郁,掛滿左成個杯,搖左我成分鐘都仲未mix得哂掛杯既黑糖🔺下站帖波霸厚醇奶 $30一飲落口同珍煮珍既味道一樣,黑糖味道十分之濃郁,而且入口有淡淡既燶味,真係好好飲!而珍珠就屬於偏淋既,岩哂我宜啲鐘意唔洗點咬就吞落口既人,仲有係店員好窩心咁主動問我洗唔洗減甜,少甜就真係岩岩好,嗜甜既朋友可以試下全甜,可能又係另一番風味!總括而言,宜間係我飲過暫時位列第一既黑糖珍珠奶茶,大家可以一試,試完又再試!一定唔會令大家失望!👍🏻

🔺下站帖波霸厚醇奶 $30

2018-12-16
5 分鐘 (堂食)
$30 (其他)