2024-07-13
灣仔 📌 【 Silk. 】/【 絲茶 】 (利東街) 灣仔皇后大道東200號利東街地下G39號舖呢幾日熱到爆炸,今日經過利東街,見到呢間 [ Silk] 🧋醒起之前有bookmark,芝士控嘅我,就一定會揀奶蓋飲品 🧋見到店裏面有唔少嘅打卡位,落完單可以慢慢打卡 💞🥭 金芒芝霧 Chesse Cloud Mango $48我糾結咗一陣,要士多啤梨🍓 定芒果🥭 最後我就揀咗芒果 🥭第一下飲落,個芝士奶蓋好濃下,芒果茶底就好清新,仲帶有少少芒果肉,以為個味道唔夾。 初頭飲幾啖,就覺得味道都係普普通通 [ 正常嘢 ]但最 Magic 位係當將佢攪勻之後,個味道即時昇華,攪勻咗之後好似綿綿的奶昔口感,香芒香甜與芝士鹹香不斷衝擊味蕾 ~ 又幾正喔!🔅整體嚟講,呢杯 Cheese Cloud 都幾有驚喜,足料有份量,不過單杯買略嫌價錢就貴了一點點 🤔 但不定期見到有推買一送一優惠,下次我要把機會喔 😚⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹飲品 🧋【 Silk. 】地點 📍 灣仔皇后大道東200號利東街地下G
灣仔皇后大道東200號利東街地下G39號舖
見到店裏面有唔少嘅打卡位,落完單可以慢慢打卡 💞
🥭 金芒芝霧 Chesse Cloud Mango $48
我糾結咗一陣,要士多啤梨🍓 定芒果🥭
最後我就揀咗芒果 🥭
第一下飲落,個芝士奶蓋好濃下,芒果茶底就好清新,
仲帶有少少芒果肉,以為個味道唔夾。 初頭飲幾啖,
當將佢攪勻之後,個味道即時昇華,攪勻咗之後好似
綿綿的奶昔口感,香芒香甜與芝士鹹香不斷衝擊味蕾
~ 又幾正喔!
🔅整體嚟講,呢杯 Cheese Cloud 都幾有驚喜,
足料有份量,不過單杯買略嫌價錢就貴了一點點 🤔
但不定期見到有推買一送一優惠,下次我要把機會喔 😚
飲品 🧋【 Silk. 】
地點 📍 灣仔皇后大道東200號利東街地下G39號舖
消費 💰 均消 $48
⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹