餐廳: 愛家素食 (PORT 33)
資訊:

2019-08-19 67 瀏覽
經新蒲崗見Port33商場幾靚,行入去逛,見愛家素食是開放式廚房,心想必定乾淨企理。店員推介素肉蕃茄醬意粉,素肉像真肉般很煙靭有口感,真不錯。素火腿磨菇意粉,意粉索左醬汁入晒味道,很好味👍,南瓜🎃濃湯很香滑,用南瓜薯仔紅蘿蔔西蘭花🥦椰菜花打成,百分百原汁原味,超正。真有住家湯的感覺。炸素豬扒用空氣炸鍋不油很香脆,很有肉質感。菠蘿素肉很清新的配搭。食素真不會滯,可以再來一碟點心拼盤,有素蝦餃、燒賣、粉果、菜肉包,因材料新鮮所以咁好味,去飲茶我以後多左一個選擇。見大蝦🍤羽衣甘藍漢堡,美觀又可愛於是點了一個,原來是自家製漢堡包加芝麻粉,更有益健康,羽衣甘藍很新鮮又清甜,大蝦很爽口彈牙,麵包質地鬆軟有少少芝麻清香好美味,真是不錯的素食店。值得一讚是兩位服務員態度非常親切,講解、介紹食物,我們吃左開心又滿意的一餐。
素肉醬蕃茄意粉
素肉蕃茄醬意粉,素肉像真肉般很煙靭有口感,真不錯。
素火腿磨菇意粉,意粉索左醬汁入晒味道,很好味👍,

素肉醬蕃茄意粉
  • 素點心拼盤