2021-04-08
<<Daily 豬仔尋食記🐖>>經過荃灣,見到有間小店裝修幾特別幾復古,一於決定入去試吓。呢間鋪雖然細細地,但係每個角落都擺滿曬裝飾品,睇得出老闆好鍾意收藏貓貓同復古嘅裝飾🤣入到去都幾full架,好彩都有卡位坐,我同朋友兩個都坐得好闊落☺️Menu好多選擇,真係花多眼亂🙈我哋最後嗌左兩個Dinner set,兩個都奉送是日沙律、餐湯、飲品及甜品。沙律有菜之外,加左洋蔥令到個沙律幾fresh,on top仲有好多鴨胸肉,跟餐沙律黎講都好多份量下架👍🏻餐湯就跟左忌廉湯,對我黎講就稀左少少,不過都好夠味!烤紐西蘭肉眼牛扒伴濃香燒汁 ($268)主角當然係塊牛扒,我哋今次叫咗五成熟,好Juicy好有牛味,份量上都幾大塊,仲要完全冇筋架!另外想重點提及個配菜,我都係第一次見到有咁多配菜😂有菇、酸瓜同埋我好鍾意食嘅薯蓉!份量真係多到瀉,食完呢個我同朋友都已經好飽,好抵食😆墨汁鮮蝦意大利麵 ($138 +$30轉配套餐)唔知你有冇發現係menu上面搵唔到呢?其實呢個係當日嘅隱藏menu黎架!我自己都好鐘意食墨汁意粉,不過唔係間間都整得好食架!聽到侍應推介之後,即刻心郁郁
經過荃灣,見到有間小店裝修幾特別幾復古,一於決定入去試吓。
烤紐西蘭肉眼牛扒伴濃香燒汁 ($268)
墨汁鮮蝦意大利麵 ($138 +$30轉配套餐)
唔知你有冇發現係menu上面搵唔到呢?其實呢個係當日嘅隱藏menu黎架!我自己都好鐘意食墨汁意粉,不過唔係間間都整得好食架!聽到侍應推介之後,即刻心郁郁想試吓☺️睇相都知個意粉有幾多墨汁啦,個汁好濃郁好夠味,仲好足料好多海鮮!😆
飲品方面,我哋嗌左杯紅莓汁同latte,本身以為跟餐會幾細杯,原來都幾大杯㗎,味道都唔錯。最後想重點提及下個是日甜品,係榛子蛋糕😆唔會太甜,佢啲cream都唔會好油膩,本身想食多件架!不過真係太飽🤣下次再嚟試吓其他嘢,推薦!