2019-10-19
蕃滿門 (九龍灣).以前番學都間中會食大埔的蕃滿門,九龍灣呢一間就從未食過,今日帶屋企人一齊食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).⚜️脆皮鹹豬手蕃茄湯螺絲粉⚜️ .其實一直覺得呢度嘅蕃茄湯冇得輸,再配埋香滑嘅日本🇯🇵牛乳炒蛋,混合埋一齊,另外佢嘅脆皮炸豬手都係一流,基本上我每一次食蕃滿門都係食呢樣!佢嘅豬手非常之脆而且有咬口,每咬一啖都覺得係骨膠原(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)係女人嘅恩物,最緊要佢係有配埋蜜糖芥茉醬,令到豬手嘅味道更加昇華!.⚜️鴛鴦焗薑飯⚜️ .比較少喺呢度會食飯,但偏偏屋企人鍾意食飯多啲,有淡淡的薑味再配上咖喱,而另外一半呢就係蕃茄薑飯,食到佢招牌嘅蕃茄之外又可以食到咖喱!.⚜️脆皮鹹豬手番茄湯飯⚜️.未試過食蕃茄湯飯,因為我每一次去食都會食螺絲粉加炒蛋,估唔到番茄湯飯都幾好食喎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)唔知係咪因為佢嘅蕃茄湯濃郁之餘又有小小酸,仲有粒粒蕃茄肉,總之就係好食啦!—————————————————————-.📍 蕃滿門 (九龍灣)九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心2樓12號鋪.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food
⚜️脆皮鹹豬手蕃茄湯螺絲粉⚜️
⚜️鴛鴦焗薑飯⚜️
⚜️脆皮鹹豬手番茄湯飯⚜️
📍 蕃滿門 (九龍灣)
九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心2樓12號鋪
—————————————————————-
#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#吃貨#美食#打卡好去處#相機食先#美食#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl#hkfoodblogger#instafood #instagram #foodstagram#foodie #蕃滿門 #Tomatoclub #蕃茄濃湯專門店 #蕃茄濃湯麵 #九龍灣蕃滿門 #大埔蕃滿門 #蕃茄控 #啖啖蕃茄肉 #網上外賣平台hk #網上外賣平台hk
#到會