2022-05-03
多個研究顯示,食素的確有助減輕腸胃負擔、減低患上慢性病及癌症等風險。要我呢個食肉獸轉全素的確有啲難度,不過依家素食產品千變萬化,有時唔講都唔覺自己係食緊素食呀~ 好似屋企附近呢間✨愛家素食 Loving Hut✨,我自己就好鍾意,今晚晚餐就揀佢~叻沙百頁豆腐烏冬自己好鍾意~ 叻沙湯濃、望落勁似魚片的百頁豆腐「索」晒湯好好味~ 烏冬滑滑~ 外賣有分湯唔怕腍~印尼沙嗲串燒煎蛋飯呢個又係好惹味! 沙嗲汁香濃、串燒係由菇「頂」製成、口感頗像真~ 隻蛋先呃到我啊!因為呢度係純素餐廳(無蛋奶素)未食蛋果刻猶豫咗一陣,😂😂食落係勁似堅荷包蛋!另外用上半紅米飯、高纖健康~南瓜濃湯、豆漿奶茶南瓜湯creamy、濃淡得宜。豆漿奶茶顧名思義就係用豆漿代替奶去沖,估唔到味道有驚喜!香濃豆味撞落濃茶、個味道我自己好鍾意~仲有一方面我欣賞佢哋的外賣器具主要係紙類,比起塑膠環保♻️~佢哋係店舖入邊仲有一啲素食產品供客人選購,咁就係屋企都可以品嘗不同嘅款式的純素美食啦~
叻沙百頁豆腐烏冬
印尼沙嗲串燒煎蛋飯
南瓜濃湯、豆漿奶茶
南瓜湯creamy、濃淡得宜。