2022-10-24
如果要揀最近最多人談論嘅車仔麵店🧐我諗~華記潮州滷水車仔麵~絕對會榜上有名👍🏼佢由一個車仔檔到搬入舖,再由九龍開到港島都有佢哋嘅分店🍜佢哋賣緊嘅唔單止係各式各樣高質嘅車仔餸..仲有佢哋..1️⃣超香嘅辣椒油2️⃣香濃滷水汁湯底3️⃣還有愛心麵卷🧡佢哋會定時喺太子總店派發愛心麵比低收入及基層人士👍🏼所以今日收工我點都要再次去支持下佢哋😂😂對上一次我揀咗五個餸,有(豬腩肉、👅牛脷、蘿蔔、牛腸、🐷豬頭肉)….今次簡單啲嚟個招牌牛雜麵🥢同佢哋馳名嘅太陽餅(裏面有墨魚膠蝦肉同蔥粒)👍🏼基本上所有嘅牛內臟都處理得非常乾淨,絕對唔會食到有任何怪味,滷水湯底繼續保持香濃配上大量嘅芫荽蔥簡直係錦上添花😋其實佢哋仲有好多招牌菜🤩可惜今日得我一個人食,下次叫多兩個friend嚟就可以試齊晒啦😍😍
1️⃣超香嘅辣椒油
2️⃣香濃滷水汁湯底