2018-12-07 172 瀏覽
同朋友玩完健身,咁就當然要食返餐好黎增下肌啦,之前我地都係食下切雞飯咁,但係今次個老友話出左糧想食好d wor! 咁我記起之前有個老友話平昌好正,好啦,咁試下啦!星期一嘅晚上我地上到去,嘩!都好多人呀!無訂枱嘅我地好好彩重有張枱呀!咁就坐低睇下有咩食先!佢地有3個餐,大君,世子同埋國王,咁我地兩個就選擇左世子啦!等左一陣,店員就上前菜啦,有六款,芽菜,泡菜,栗子,壽司等等,我最愛就係栗子同埋泡菜,泡菜味道非常正宗,而栗子可能係季節啱,所以就非常可口啦,勁甜!跟住就上左主菜俾我地先,分別就係醬油蝦,烤干貝,烤大蜆,牛肉眼,牛前胸腹同埋牛T骨。醬油蝦食落去好鮮甜,蝦肉好彈牙,唔會好梅,同埋好有蝦味。跟住就係烤干貝同埋烤大蜆,好明顯大蜆係新鮮呀,你會食到鮮甜味道,而干貝都好好肉,好味道。跟住就到韓牛出場啦,我地點世子餐嘅原因都係因為個牛前胸腹同埋塊T骨呀!牛前胸腹唔洗煎好耐,有少少紅色就最好味,胸腹肉就真係好正,好香牛味,而且就唔係好肥,而且牛胸腹肉蛋白質含量大,啱晒啦。T骨扒, 肉的口感要比肉眼更鲜嫩,而且都有d牛脂肪,牛脂肪燒起上黎就更加香口,都係果句,唔好煎太耐,煎牛係要有技術呀!牛肉

醬油蝦食落去好鮮甜,蝦肉好彈牙,唔會好梅,同埋好有蝦味。
牛肉眼,脂肪含量較少,都係啖啖肉,好香牛味,而且根本上以上3種牛肉都係食牛肉本身原味,師傅都只係係表面上落幾粒鹽就夠味啦!
之後我地就叫其他野食啦,包括雞腎,燒生蠔,豬大腸,牛肋骨,牛脷,牛五花肉,大君系列嘅牛肉除左牛脷之外全部都係食醃製左嘅牛肉,例如係牛肋骨,牛五花肉同埋烤牛肉,師傅醃製嘅功力好高,好好味。
跟住全場我地係咁encore 左世子menu裡面嘅牛肉,真係好好味,好香牛味,起碼食左四轉,另外全場飲品,非酒精類係任飲呀,本人推介番石榴汁,唔錯唔錯,愛係牛嘅我地,基本上已經係回左本啦,特別推介牛前胸腹牛T骨同埋牛肋骨,可以狂食,下次會再黎試下個國王級啦!