2018-10-21 616 瀏覽
呢間茶館係新蒲崗嘅工業大廈中,上次去因為有人包場就無試到,今次係去得龍食晚飯之前再嚟。以茶館嚟講,都好多嘢可以試,除咗有傳統茶葉之外,亦都有唔同口味嘅手工奶茶,最令人驚喜係有好多唔同茶味嘅雪糕。不過我見到傳統茶葉,相對價錢比較貴, 平均都要七、八十蚊壺, 不過店主好細心, 係你揀之前佢會畀曬所有茶葉畀你聞, 你可以按住自己嘅口味去揀。 但係由於我屋企自己都有好多茶葉, 所以就冇揀到傳統茶, 不過我估佢嘅茶葉質素唔錯。我最後揀咗鐵觀音手工奶茶(熱)$32, 我有同店主講,我比較鍾意茶濃啲, 所以我估店主沖嘅時候茶嘅比例相對多少少。 所以飲落口,係非常啱我自己個人嘅口味,奶味都好香。我印像中點煮都用咗一段時間去炮製呢一杯嘢飲, 所以係感受到店主嘅用心除咗飲品之外,店舖亦都有好多茶葉嘅產品出售,有興趣嘅人不妨嚟睇下,真心覺得唔錯!
呢間茶館係新蒲崗嘅工業大廈中,
上次去因為有人包場就無試到,
今次係去得龍食晚飯之前再嚟。

以茶館嚟講,都好多嘢可以試,

2018-10-13