2024-08-01 189 瀏覽
真係好耐無食蟹啦朋友知我係蟹怪,今日約食飯特登約左啲間食,係銅鑼灣主打食蟹既餐廳🦀🦀🦀我地叫左個蟹愉套餐因為我鐘意食蟹,朋友鐘意食龍蝦真係岩曬我地😋😋🔆大蝦沙律清新既蔬菜配上酸酸甜甜既沙律醋,非常開胃,再配上2粒蝦仁,味道鮮甜!🔆季節刺身3點廚房發板既時令刺身,新鮮肥美!令人回味!🔆松菜蘸商三金魚料茶碗蒸個蛋蒸得好滑,配埋蟹肉既鮮甜同埋三文魚籽咸咸地既口感,三者配搭得剛剛好,入口好有層次!🔆鹽焗活蟹原隻蟹上,淨係視覺享受已經好吸引,以最簡單既烹煮方法,令蟹既味道更上一層樓!鮮味咸香!味道一流!🔆龍蝦天婦羅龍蝦肉質彈牙!天婦羅粉漿唔會過厚,入口酥脆可口👍🏻除左龍蝦🦞,仲配左秋葵、南瓜同埋茄子,好好味!🔆鯛魚白湯一向好鐘意飲魚湯但好怕腥,啲到既鯛魚白湯,熱辣辣好好飲,完全無腥味,真係好想再添多碗😋🔆松莱蟹肉濃湯素麵蟹肉濃湯,滿滿既蟹肉同蟹膏再配埋蟹籽,份量竹足!濃湯湯汁掛滿曬係啲麵到,真係啖啖蟹肉啖啖蟹膏啖啖麵!鮮味十足! 絕配!🔆A5和牛鵝肝炒飯炒飯粒粒分明,和牛油脂足,好美味,入口即溶,配上鵝肝,成個炒飯即刻升左級,味道一流!🔆甜品紅豆抹茶果凍 配 黑糖蕨餅蕨餅,凍凍地,QQ彈彈口感,
真係好耐無食蟹啦
朋友知我係蟹怪,今日約食飯特登約左啲間
食,係銅鑼灣主打食蟹既餐廳🦀🦀🦀

我地叫左個蟹愉套餐
因為我鐘意食蟹,朋友鐘意食龍蝦
真係岩曬我地😋😋

🔆大蝦沙律

🔆季節刺身3點
廚房發板既時令刺身,新鮮肥美!令人回味!

🔆松菜蘸商三金魚料茶碗蒸

🔆鹽焗活蟹

🔆龍蝦天婦羅
龍蝦肉質彈牙!天婦羅粉漿唔會過厚,入口酥脆可口👍🏻
除左龍蝦🦞,仲配左秋葵、南瓜同埋茄子,好好味!

🔆鯛魚白湯

🔆松莱蟹肉濃湯素麵

🔆A5和牛鵝肝炒飯

🔆甜品
紅豆抹茶果凍 配 黑糖蕨餅
蕨餅,凍凍地,QQ彈彈口感,清甜既味道,不錯,之後再食較濃味既紅豆抹茶,味道濃郁,紅豆配抺茶,一流!