2024-06-04
如果你是愛貓人士依度你一定唔好錯過~「貓之茶房」係我去過咁多間貓Cafe中,地方比較光猛闊落同埋乾淨安靜,起碼客人都好守規矩唔會騷擾訓緊覺既貓貓首先消消毒先,再穿上一次性既即棄拖鞋就可以入去喇❤️ 一到門口,已經見到環境好乾淨同埋內裡佈置得好可愛,而且店員都好有禮貌同耐性解釋收費詳情😊同貓貓互動到咁上下,就去咗茶水間嗰度買咗兩杯涷朱古力奶🍹店員走過後提我要搞均沉底既朱古力漿,因為係佢地人手自己沖,真係好細心☺️點知飲落真係好濃,係超濃🥹我好鍾意~仲有兩件蛋糕🍰柚子芝士蛋糕同特濃朱古力蛋糕,兩款我同朋友仔都覺得好好食,唔錯唔錯~我地兩個邊食邊去影貓、摸貓😙,佢地超乖~每隻貓貓頸帶都有稱呼既吊牌,你仲可以一面叫佢地既名一邊拎「擼貓棒」同佢地玩餐飽就算你手上無零食,有D貓貓都會熱情咁走上你大髀,例如橙貓Simba😍佢指定要我拍Pat Pat😙見到「貓之茶房」裡面寫明會出錢出力幫助流浪貓,會收養之餘仲幫貓貓尋家,好有愛心💗而店舖地點除左旺角舖外,尖沙咀同荃灣都有分店,地點係市區好方便;如果你想搵個地方放鬆一下,或者做下善事幫貓貓,黎依度同貓玩都係一個唔錯嘅選擇☺️