2019-04-15
近來發現旺角有間專門食辣野嘅小店 喜歡食辣嘅你不妨約埋三五知己來挑戰一下❤️🌶。🌶重慶小鍋 $25食四川野又點少得麻辣燙❤️呢到有大量配菜選擇 (價錢分別+$6、+$8、+$9)我哋分別點了肥牛丶牛孖筋丶午餐肉丶蓮藕片丶牛柏葉丶魚腐丶山根丶金菇🤤仲點了紅薯粉 (+$2) 索曬麻辣精華💞特別推介牛孖筋🐮煮得好淋又索味😍👍🏻溫馨提示:唔係好食得辣嘅朋友可以試下🔸微辣/小辣🔸因為我地當時不知那來的自信叫左中辣😹都真係幾辣🥵要飲幾樽汽水先搞得掂🥴但又辣得幾過癮🤭❤️。🌶小食篇🌶 以下小食全部中辣 (辣度可選)不得不讚小食真係好有驚喜😍♦️黃金皮蛋 $28係流心嘅皮蛋啊🥰蛋香味濃再配埋辣椒醬 成個配搭好夾 私心推介。♦️紅油韭菜餃 $38雖然好簡單但超正derrrrr💓佢做到一口份量 而且辣醬嘅配搭變得更加惹味 必點啊。♦️蒜泥白肉 $32同出面嘅蒜泥白肉唔同比較着重辣椒醬嘅部份😀白肉亦都唔會超肥 所以唔洗怕全部肥肉 而且每件切到細細塊 係一口接一口的節奏啊🌝。♦️潮州魚蛋 $15魚蛋夠彈牙👍🏻特別嘅係上面輔滿辣椒粉✨上落有驚喜😻。♦️雞中翼 $32這個相比其他就會比較遜色💔普通滷水雞翼 而且唔辣。📍麻辣妹 (
🌶重慶小鍋 $25
。
🌶小食篇🌶 以下小食全部中辣 (辣度可選)
不得不讚小食真係好有驚喜😍
魚蛋夠彈牙👍🏻特別嘅係上面輔滿辣椒粉✨上落有驚喜😻
♦️雞中翼 $32
這個相比其他就會比較遜色💔普通滷水雞翼 而且唔辣
。
📍麻辣妹 (旺角)
旺角通菜街27號地下