2014-08-21 2529 瀏覽
一直睇食評都話applegreen冇以前甘好食不過我第一次去就覺得很贊👍👍首先前菜:凱撒沙律加雞胸(大)很貼心有大同細份量選擇,愛食草嘅我當然簡大份呵呵!真係名符其實甘大份,記得要加小小錢加雞胸如果唔係得就美中不足,因為佢個烤雞胸烤得剛好,不會過老好硬,個汁亦好奶好creamy,因為個人比較中意奶啲個汁,加埋新鮮脆卜卜菜,好爽😆Xxxxx柚子?汁雞翼(忘記個名)依個雞翼真係好值得食,個汁甜甜地帶少辣,煎炸過嘅雞翼加上淋到成個碟都係嘅汁完全perfect,超值完全,唔似得其他店幾隻煎雞翼都收成百幾蚊,係有誠意嘅❤️😚黑松露?xxx蝦薄餅(又忘記😂)個皮底好脆好鬆化帶啲黑松露同蝦嘅鮮香味,好似海鮮大雜亂薈甘,好好好好好食丫👍不是誇大,不妨一試其實仲叫左一個烤雞,烤雞用牛油焗,有雜菌伴碟,也好吃,雞焗得剛好不會硬,皮脆肉質鮮嫩,充滿牛油香,不過這個較普通,其他店也可以吃到這類型的燒雞,不作詳說啦!小食:松露薯條有普通薯條單点,不過不喜歡大dry可以嘗試下松露薯條,送上泥充滿香氣,熱熱的很脆,份量亦合理,若果不喜歡松露味道還是建議点普通的,因為松露味道也挺重的甜點:甜品三重奏?(係咪甘叫?😂)焦

一直睇食評都話applegreen冇以前甘好食
不過我第一次去就覺得很贊👍👍

首先前菜:凱撒沙律加雞胸(大)

Xxxxx柚子?汁雞翼(忘記個名)

黑松露?xxx蝦薄餅(又忘記😂)

小食:松露薯條

甜點:甜品三重奏?(係咪甘叫?😂)
焦糖布甸是這麼多間食店(不專門吃甜品)吃過最好吃的,不會碎開水汪汪,很實在很有口感👍
蘋果脆脆比想像普通,很容易散開,味道一般
曲奇原來是用椰絲焗的,很神奇的口感很新奇,吃起來像一層層的薄片,甜甜的,很愛❤️👍
  • 松露薯條
  • 凱撒沙律加雞胸肉