2019-08-10
今早約了好友去食brunch, 因為我地都好耐冇放假,所以都特意星期五放假輕鬆下。無論上班族又或者全識媽媽,其實都好忙碌的耶🤭。找來是這家bakey在尖東的新分店。我最愛佢地嘅scone。店裡每張枱都配有三款塗醬給客人任用。而且塗醬都是自家制的, 不過可惜我來了多次都未試過傳聞中的朱古力醬😔。今次我點了cheese and Mustard scone, 同一大碗latte, 是的, 他們的咖啡都是用茶碗上的。好抵飲。朋友就點左plain scone. 同樣好味。我以為我的scone是芝士味, 但原來佢還會另外配上三片老鼠芝士和幾片酸瓜😍。今日桌上塗醬分別是桃味同士多啤梨果醬及花生醬。平日的尖東因為主要是酒店區人流少, 所以坐得好悠閒好舒適。店外有戶外位置,想是準備給還會抽煙的客人吧。在假期日跟好友喝著咖啡談談天, 很減壓, 定定心,下星期又可重新出發。
朋友就點左plain scone. 同樣好味。