2022-01-25
話說前一日去左中要環某出名打卡cafe食,又貴又難食,食完比左差評🙄所以今日要食返啲平價嘅餐廳平衡心理😂喺openrice碌下碌下發現間新西餐,同三才魚蛋粉&Nagi同一條街,隱世野就支持下🤭一去到行過左都唔覺,因為外面睇落裝修簡陋(唔係簡約),有一刻想同男朋友講不如轉第二間🙈 最後都係照入去,餐廳一眼望哂,樓面只有一個店員,亦只有一枱食客 (星期日 1pm左右) 但係上菜都好慢,可能廚房都係一個人?lunch menu價錢好公道貼地,包埋餐湯/沙律之餘仲免加一👍 唔似得其他啲cafe冇特別都收你$128一個意粉🙄🍝$68 意大利煙腩菠菜汁意粉🍝冇精美擺盤,但賣相絕對唔會差。 意粉都係做唔到al dente,但又未至於太淋👍煙腩切左粒粒,食意粉嘅同時都可以食埋佢。就咁食會咸,佢係煙肉啲frd嘛😂 菠菜汁食落唔會好heavy,食到底唔會見到多餘嘅汁,岩岩好👍🍛$88 香煎鯛魚柳紫椰菜燴飯🍛鯛魚一睇就知overcooked,同埋黑胡椒好重手,廚師好想辟腥😂 飯又做到al dente,男朋友嫌佢唔熟,笑死我😂 個汁味道都係唔濃,唔會食到嗌救命👍🍟+$28 薯條配松露醬🍟 新鮮即炸粗薯條,不過
所以今日要食返啲平價嘅餐廳平衡心理😂
🍝$68 意大利煙腩菠菜汁意粉🍝
🍛$88 香煎鯛魚柳紫椰菜燴飯🍛
🍟+$28 薯條配松露醬🍟
新鮮即炸粗薯條,不過我都係鍾意淋多過脆,佢啲薯條用叉一拮就斷(武肺期間就唔用手食喇)🥺 松露醬冇咩松露味,比mayo個味搶哂,我唔喜歡mayo所以一食就覺得冇松露味🥺
🥣餐湯及田園沙律🥗
甘荀湯好好味,田園沙律落得太多醋好酸🙈
總結: 呢個價錢唔會期望啲咩,亦都唔會有投訴。