2012-08-27 34 瀏覽
有點對不起朋友打風前夕有朋友自遠方來要在銅鑼灣臨諗起未試過這餐廳就建議去試試魚泉朋友先到先進去坐如果我先到可能就會提議去吃家吃了因為坐位之間很擠環境有點焗促 隔離枱講咩都聽到 而且枱同枱之間好近沒關係 我知道香港地少人多地方細是正常的不過食物.....一睇MEUN好多貴價野食但睇落又無咩特別一場黎到都要試下餐具 - 同我你葵興食果間日式CAFE有D似,一D質感都無而且食壽司的豉油碟 我們一行5人只有一隻 要問先有本來話同我地上沙律先,但第一樣黎既係壽司拼盤 壽司拼盤 - $280 - 這個壽司拼盤要件280,貴真的沒有問題,但佢真係同一般食LUNCH既日式餐廳$60一個餐既壽司拼盤真係有得揮,除了吞拿魚連魚皮比較有誠意,其他都不值一提,真失望,海膽亦有少少腥~~~~~超大既碟放9件壽司,大而無當,建議轉細D既碟薯仔煙肉沙律 - 其實個salad sauce幾好味,但真係太細碟了,好耐未見個一間餐廳有咁細potion既野上枱,你可以見到隻湯匙,真係得一湯匙到,湯匙放在碟上,係輕到反碟的,真係太誇張了,比多少少令隻碟重少少會好一點 鰻魚飯 - 味道OK,但亦沒什麼特別的安格斯牛肉火鍋$3
有點對不起朋友

環境有點焗促 隔離枱講咩都聽到
而且枱同枱之間好近
沒關係 我知道香港地少人多
地方細是正常的

不過食物.....
一睇MEUN好多貴價野食
但睇落又無咩特別
一場黎到都要試下

餐具 - 同我你葵興食果間日式CAFE有D似,一D質感都無
而且食壽司的豉油碟 我們一行5人只有一隻 要問先有
餐具
本來話同我地上沙律先,但第一樣黎既係壽司拼盤

壽司拼盤 - $280
超大既碟放9件壽司,大而無當,建議轉細D既碟
大碟上有大而無當既感覺
薯仔煙肉沙律
鰻魚飯 - 味道OK,但亦沒什麼特別的
鰻魚飯
安格斯牛肉火鍋$380 - 這個火鍋上枱時感覺上比較好的,因為終於都唔輕飄飄了,但是安格斯牛肉也不是什麼特別的貨色,最後都是失望的,湯料嘗可,都是正宗日式火鍋既料,不多不少,不驚不喜
安格斯牛肉火鍋$380
安格斯牛肉火鍋 - 有7塊牛$380
安格斯牛肉火鍋 - 付上生蛋2隻
安格斯牛肉火鍋$380 - 已熟蔬菜
安格斯牛肉火鍋$380 - 牛
我想可能鐵板燒那邊可能比較好一點,這次衫體驗魚泉,真的失望到爆,這個價錢,同和民/葵興日式餐廳食物是同grade的
而環境也沒有特別的好,真想不到再來的理由~
如這價錢,我去其他日本餐廳會感覺良好一點

2012-08-16
餐具