2024-04-26
22/4/2024多謝朋友請客 , 我同另一朋友有口福了😋😋😋😋😋😋去咗尖沙咀 ‘韓國宮’,感覺上係一間比較耐歷史嘅韓國食店,同埋凝住係有啲貴嘅🤪🤪🤪🤪入到去全場得我哋一枱初時真係有啲驚,不過主理人韓國女士十分親切,見我衝入去嘅時候,流晒汗就即刻開大啲冷氣😂😂。見到暫時冇乜人,所以又俾我哋參觀吓vip room , 超nice . 當然我都曬吓啲韓文啦,佢就超級驚喜咁好開心😁😁😁我哋嗌咗個3-4人套餐,有牛仔骨、自選牛肉(另外可以選擇雞肉豬肉), 蝦 (已除中間位置的殼)配上蒜蓉(或者可以選擇魷魚)、泡菜湯 (好辣、但好味的),海鮮煎餅(有用蛋去煎,好香。海鮮就少咗啲,勁多蔥)、韓式拌飯。另外叫了啤酒、2罐桃汁。所有要燒嘅食物都有侍應負責,非常貼心。主理人係咁叫我哋慢慢食,佢話通常星期一同星期三都比較冷清(好彩食到中途都多咗三枱二人嘅客,其中嗰兩個仲係韓國人,擺咗個cam喺枱面,唔知係咪YouTuber 🤣🤣) 臨走嘅時候主理人仲同我哋講話母親節去食嘅話,會送’cake’ , 咁我哋以為係咩嘢蛋糕啦,跟住佢俾相我哋睇原來係嗰啲’日式雞仔‘ (去日本會買嗰啲手信嗰種呢),真係好貼心,佢係
多謝朋友請客 , 我同另一朋友有口福了😋😋😋😋😋😋
所有要燒嘅食物都有侍應負責,非常貼心。主理人係咁叫我哋慢慢食,佢話通常星期一同星期三都比較冷清(好彩食到中途都多咗三枱二人嘅客,其中嗰兩個仲係韓國人,擺咗個cam喺枱面,唔知係咪YouTuber 🤣🤣) 臨走嘅時候主理人仲同我哋講話母親節去食嘅話,會送’cake’ , 咁我哋以為係咩嘢蛋糕啦,跟住佢俾相我哋睇原來係嗰啲’日式雞仔‘ (去日本會買嗰啲手信嗰種呢),真係好貼心,佢係特登搵人喺日本買返香港。另外仲話如果新年嘅話就會送合桃紅豆餅/糕。
Happy