2023-04-21
今個星期來試試香港人兩餸飯,在Open rice app 可以揀定靚餸及飲品1時左右來到鰂魚涌站,行天橋到B出口芬尼街便在前方,眼見一條長長的人龍?不知道是排那間店呢 ? 如來是香港人兩餸飯,心想一定好好食先有咁多人排隊因我訂了餐可以在前面已訂區領餐好快便拎到熱辣辣飯盒(星期一)涼瓜排骨+章魚煎肉餅飯(4*)$35豉汁涼瓜咬落少少淋好入味好喜歡煮到這剛好不會過軟,而排骨不肥,配得都ok(若是肉片便更理想)誠意推介: 章魚煎肉餅厚生(有咬口),香煎兩邊,帶少少香脆有肉汁誠意推介(星期一) 椒鹽豬扒+薯仔牛柳粒飯(5*)$35椒鹽豬扒D豬扒肉鬆軟(D骨好細),入口少少辣少鹹香味加上炸蒜一齊送飯一流薯仔牛柳粒,D薯仔好多都好食只是牛柳粒少了点誠意推介: 椒鹽豬扒+薯仔牛柳(星期三)炒菜心+煎肉餅飯(4*)$35炒菜心ok,多多菜誠意推介: 鹹香煎肉餅厚厚地多肉汁好味送飯一流(星期三)茄子班腩+蕃茄豬扒飯(5*)$35茄子班腩-D茄子超好食好多班腩超正誠意推介蕃茄洋葱豬扒飯-my favour 超好食,誠意推介^^^^^另加)龍眼水$6/薏米水$6味道微甜,很淡龍眼味;薏米味 ok la^^^
好快便拎到熱辣辣飯盒
茄子班腩+蕃茄豬扒飯
(星期三)
茄子班腩+蕃茄豬扒飯(5*)$35
茄子班腩-D茄子超好食好多班腩超正誠意推介
蕃茄洋葱豬扒飯-my favour 超好食,誠意推介
^^^^^
(另加)龍眼水$6/薏米水$6
另加)龍眼水$6/薏米水$6
味道微甜,很淡龍眼味;薏米味 ok la
^^^^^^
整體所有食物火喉味道好好