2022-12-23
由於中午定食有太多選擇 是日又非常肚餓同朋友仔好貪心咁點左3個lunch set 1. 銀雪魚西京燒 $228: 輕輕燒過,入口即溶不油膩2. 壽司十貫配烏冬 $248: 每件都好新鮮,我就最鐘意三文魚同魷魚,好爽彈3. 火灸平目魚裙邊丼 $188:肥美而不膩,唔係度度都食到架仲有我最愛既日本冷蕃茄野菜沙律同芥辣八爪魚沙律蕃茄都好新鮮,配埋個日式酸甜醋夠晒開胃 lunch set都奉送麵豉湯,茶碗蒸同漬物茶碗蒸又嫩又滑 仲有絕不馬虎暖笠笠既麵豉湯 置身咁傳統地道的居酒屋 著埋靚靚既浴衣 食住咁好味既野 視覺 味覺 觸覺都好滿足 真係好似去左日本呀食飽飽 又點少得打個靚卡呀 呢間居酒屋以原木的顏色為裝潢主調,以老船木為主要結構, 坐係古味十足既樓梯,讓人期待轉角會出現日劇中熱鬧又安穩的居酒屋場景居酒屋仲設有數個小包廂, 同三兩知己聚餐都有自己既小空間,讚呀!店長仲話逢週二/五在豐洲市場訂購原條鮮魚作剌身,對魚生講究既你一定唔會失望。 小食 刺身 燒物 揚物 串燒 食事 絕對可以再encore既居酒屋,下次絕對要去試試晚餐!
同朋友仔好貪心咁點左3個lunch set
1. 銀雪魚西京燒 $228: 輕輕燒過,入口即溶不油膩
仲有我最愛既日本冷蕃茄野菜沙律同芥辣八爪魚
沙律蕃茄都好新鮮,配埋個日式酸甜醋夠晒開胃
lunch set都奉送麵豉湯,茶碗蒸同漬物
茶碗蒸又嫩又滑 仲有絕不馬虎暖笠笠既麵豉湯
置身咁傳統地道的居酒屋 著埋靚靚既浴衣
食住咁好味既野 視覺 味覺 觸覺都好滿足
真係好似去左日本呀
食飽飽 又點少得打個靚卡呀
居酒屋仲設有數個小包廂,
同三兩知己聚餐都有自己既小空間,讚呀!