2018-02-02
約咗班姊妹,七咀八舌。今次就揀咗呢度潮食街,工廠區現代派。到了餐廳門外,先見到遊戲室,有波枱,有足球機…感覺超正。招待處職員們,衣著休閒,好有親切感。進入餐廳非常寬敞、舒適。食物區亦是,乾乾淨淨,絕無拘束感,擠避感,非常自在。可能揀咗閑日進餐,餐廳不至於全場爆滿。由於坐位非常近呢個燉湯,一於就試佢先,迷你佛跳牆, 唔錯唔錯…好豐富材料既燉湯。燉湯隔離係蛇羹。蛇羹感覺似碗仔翅,仲有冬暗公湯夠味。西湯有蕃茄雞肉湯。有個迷你 蒸蛋 都唔錯。有粥麵,炒麵飯。有沙律,刺身,長腳蟹,青口。魚肉燒賣,蓮容包。海南雞,沙薑雞。沙薑雞好嫩M5澳洲和牛,同一般自助餐既燒牛肉差不多。唔知係燒鵝定燒鴨,但欠缺咗梅子醬,點解會冇梅子醬點架!炸豬腸有即叫即整意大利粉,長通粉,意大利飯。生果區同甜品區選擇唔多,如果你係甜品怪,必定失望。不過有個半熟芝士撻係唔錯既。豆腐花,雪耳 紅棗 茶。唔明白點解放筆雪糕既用具個盤水,一直都唔換,混濁到爆,希望會有改善。奶茶、咖啡、檸檬茶、汽水任飲閑日除了冇生蠔供應外,都冇鵝肝同羊架!失望!我既至愛鵝肝同羊架!總括呢講係唔錯既!
到了餐廳門外,先見到遊戲室,有波枱,有足球機…感覺超正。
招待處職員們,衣著休閒,好有親切感。
海南雞,沙薑雞。沙薑雞好嫩
奶茶、咖啡、檸檬茶、汽水任飲
總括呢講係唔錯既!