2012-01-18 89 瀏覽
久聞老坑火鍋,知道好多時要卜位先有得食,曲街又o係大酒店附近,條街確係靜英英陰陰沉沉泊晒大酒店專車,其實唔係好明白火鍋點解要選址呢度,不過絕對唔會影響在老坑火鍋享受美食的快感﹗老闆確係用心經營,下晝四點打電話卜位,舖頭係一個手提電話號碼,電話一接通就聽到老闆用金嗓子講「喂,老坑」,好有氣勢,成功卜位,仲知道老闆原來正身處街市親自買餸,即時加分加分。order左枝竹魚頭湯底,個魚頭大到呢,大過我同事塊面,就知道個湯底堅﹗menu 上面食物,一d都唔hea,種類多,全屬精品,勁開心。我地點左好多,比較特別的有新鮮魚肚、脆肉鯇腩、鱔片等等,全部都新鮮美味,無得挑剔﹗老闆、老闆娘招呼周到,我已經準備好隨時再去﹗
老闆、老闆娘招呼周到,我已經準備好隨時再去﹗
2012-01-12