2007-06-21
見樓下食評話唔錯,於是尋日決定去試下間舖都幾偏僻,縮埋係個好up dup嘅商場裡,唔特登搵都見唔到。入到去,裝潢同燈光加埋音樂好有情調,但好靜局無乜人,除咗我哋只有另兩個鬼佬,雖然我哋臨走前再嚟多三個,但果陣係weekday 8pm咗右,照計應該係最旺嘅時間,都係得果咁少人,我好懷疑佢\點『維皮』講返食物,今次我一反作風,無叫到傳統『黃咁咁』嘅咖哩,而叫咗一個腰果Chicken Korma,米白色好似cream咁(對印度人嚟講唔一定『黃咁咁』先叫咖哩嘅),唔辣但香口,有口感,d雞肉都ok,個人嚟講覺得比咖哩王好dd,用嚟送烤餅啱哂。另外叫咗個芝士菠菜,d芝士好鬼得意,無乜奶味,入口好似豆腐,對我嚟講辣咗d,整體味道一般。見到menu見到有個尼泊爾餃子,沒想到有此一味菜,好奇心驅使下點咗嚟試下,一碟有10隻,味道同我哋食開果d唔同,有落香料,少少辣(如果唔點汁嘅話),皮略厚,還可以。仲有叫咗一個普通烤餅,唔錯,但比起咖哩王都係差d最後送咗d小食,一粒粒白白地好似釘釘糖咁嘅糖,加上一d細細粒紅紅綠綠類似種子咁嘅嘢,香口,甜甜地,飯後咬咬下都幾得意兩個人食埋單$228,比重慶貴d,但舖頭比較
仲有叫咗一個普通烤餅,唔錯,但比起咖哩王都係差d
兩個人食埋單$228,比重慶貴d,但舖頭比較企理,service都好d,所以都ok嘅