2009-06-28
同2個朋友去德福睇戲, 順便食飯, 諗住去試下呢間嚐越雖然之前睇到有評語話佢唔老實, 但係心諗應該都唔會差得去邊掛入到去已經覺得幾逼下, 好似茶餐廳......佢晚市食夠$150可以+$1叫一客小食, 我地計過會食$3xx, 所以+$2叫左2款小食, 一款蒸粉卷, 另一款係蒜蓉包...完全想像唔到越南餐廳最好味果樣竟然會係蒜蓉包!!!蒸粉卷:唔可以話唔好味, 因為我完全唔知佢係乜野味, 只係食到酸汁味道蒜蓉包:應該係鎮店之寶, 最好味係呢樣, 可惜好多油, 我食完之後3隻手指都係油......炒金邊粉:淡而無味!!!應有既花生碎/辣椒粉/芽菜 統統都無!!!而且我未食過有咁大舊西蘭花同椰菜花墊底既金邊粉囉火車頭牛肉粉:一d出面普通越南粉既味道都冇, 本身已經唔夠味, 仲有僅餘既味道都咁唔掂,又細煲, 仲比我食到粒類似豬肉丸既物體, 火都黎香茅墨魚餅:信我, 食完你唔會知自己食緊墨魚餅!!! 我咬落去只係食到膠味, 仲要係白色, 一d炸既感覺都冇, 又唔熱炸蝦餅:一d咬感都冇, 咬落去好似食緊蝦味麵粉整出黎既野咁, 一咬即裂開, 唔同出面餐廳果d韌韌地咁, 好好咬咖喱雞煲:唔應該有香茅既
入到去已經覺得幾逼下, 好似茶餐廳......
一款蒸粉卷, 另一款係蒜蓉包...
完全想像唔到越南餐廳最好味果樣竟然會係蒜蓉包!!!
而且我未食過有咁大舊西蘭花同椰菜花墊底既金邊粉囉
香茅墨魚餅:信我, 食完你唔會知自己食緊墨魚餅!!!
唔同出面餐廳果d韌韌地咁, 好好咬
咖喱雞煲:唔應該有香茅既就有香茅味, 勁!!!一煲野入面有2件得一半既雞翼, 好多薯仔,
令人懷疑佢將d整吊燒雞剩既雞翼+其他骨部分用黎整咖喱
講真, 我真係未食過咁難食又唔正宗既越南野!!!
難食到我地未食晒就拿拿聲埋單走人
不過到埋單都可以激多次, 按鍾叫左埋單, 阿部長定經理走黎應左聲得就行開左
等左n年都冇人黎, 再按多次+西面先肯拎張單黎
大佬, 我有比錢食飯架, d野已經唔好食, 又貴, 得個樣, 華而不實, 仲要埋單都咁樣!!!
真係唔明點解仲可以有幾間分店?!?!
絕對唔會再幫襯呀!!!!!!