2022-10-12 153 瀏覽
雞湯餃10隻 $44蕃茄薯仔湯餃10隻 $44麻辣雞腎 $38-今次同👧🏻突然餃子癮起就去左慈雲山一間幾出名既餃子店,而佢亦無令我地失望~-一坐低二話不說攞隻碟仔裝返碟辣蝦米菜圃開下胃先!我同👧🏻都覺得呢間既菜圃夠辣夠香,又有蝦米吊味,真係食到停唔到口!不過我地懷疑正常係用黎送餃子或者其他野,因為都幾鹹下-麻辣雞腎 $38係一碟你expect會食到正正常常既麻辣雞腎。不過呢間既雞腎偏爽口,我自己就幾鐘意。辣得幾過癮又開胃,每次黎都應該會叫。-雞湯餃 (韭菜豬肉餃+芝士粟米雞肉餃) $44我自己就唔多好蕃茄,所以就叫雞湯。呢間既雞湯有瓜食(我估係冬瓜),我自己幾鐘意。韭菜餃正常水平,一般香,食完唔會話成口韭菜味。反而芝士粟米雞肉餃先係主角。首先要讚既係呢間既餃子隻隻都好飽滿,岩哂我呢啲餓底!講返隻餃,芝士香味好夠,每啖都食到聞到好香芝士味,加埋粟米真係一大享受!(本人好芝士) 雞肉肉質都幾好,完全唔霉。不過成口芝士我邊得閒理雞肉。。。-蕃茄薯仔湯餃 (洋蔥牛肉餃+羽衣甘藍墨魚餃) $44為食既我點會忍得住手唔試下👧🏻既野。偷左佢各一隻食,我自己就特別鐘意洋蔥牛肉餃,洋蔥炒過好甜,加埋好香
雞湯餃10隻 $44
蕃茄薯仔湯餃10隻 $44
麻辣雞腎 $38
麻辣雞腎 $38
雞湯餃 (韭菜豬肉餃+芝士粟米雞肉餃) $44
蕃茄薯仔湯餃 (洋蔥牛肉餃+羽衣甘藍墨魚餃) $44
為食既我點會忍得住手唔試下👧🏻既野。偷左佢各一隻食,我自己就特別鐘意洋蔥牛肉餃,洋蔥炒過好甜,加埋好香既牛肉(真係勁香牛肉味)我一咬即刻頂唔住想偷多隻,可惜俾👧🏻發現未能得逞😢。唯有下次再叫啦。
墨魚餃唔知係咪因為裏面用墨魚漿,成隻餃一夾起就feel到唔同texture – 好彈!不過可能因為之前已經食左十幾隻,呢隻未係好surprise到我。
埋單$150有找 (加左可樂),食到好味又飽肚既一餐真係唔錯。
想看更多的請到IG @wd_bingetheworld
2022-10-09
5 分鐘 (堂食)
  • 芝士粟米雞肉餃
  • 洋蔥牛肉餃