屋企人加人工 請我地黎到鷹巢食飯 平時唔多機會試酒店中菜廳 今次特登寫返篇食評紀念一下😍😍呢間餐廳地點唔算方便 距離地鐡站都要行大概10分鐘 同長輩去的話可能要留意一下 一坐低覺得環境唔錯 雖然無景色可言 但裝修好柔和😌但坐坐下就開始感覺餐廳既另外一邊很嘈 而且待應更不停地大枱換細枱 令到場面十分混亂 混亂中我更被其中一位侍應撞到後頸 但他卻若無其事🙁🙁食物質素普通 有幾樣特別印象深刻 💁🏻‍♀️叉燒- 過甜 而且肉既位置較肥 食一口己經膩 而燒既時間可以稍耐一點方魚炒菜心- 方魚好較味 為菜心帶來咸香黑松露野菌餃- 好濃黑松露味道 同野菌好夾 皮薄咸魚雞粒炒飯- 完全無味道 感受唔到咸魚既存在 但份量很足甜品- 脆炸芋泥盒子 唔油 好酥脆 而且芋茸唔會過甜 唔錯總括黎講 我覺得唔值呢個價錢 有啲菜式可能普通茶樓會更出色🥲

食物質素普通 有幾樣特別印象深刻 💁🏻‍♀️

方魚炒菜心- 方魚好較味 為菜心帶來咸香