(非會員)
2011-01-17 40 瀏覽
街坊生意, 求奇填得飽肚, 都唔會有太大要求, 但此酒樓既代客之道真係令人眼前一亮!!!!小弟今日下午2點到此酒樓飲茶,由於2:30分係下午茶時段, 所以同屋企人到達後先叫左少少點心, 諗住下午茶時段再叫, 享受下優惠咁, 入左點心紙後, 過左5分鐘左右就開始有點心黎, 邊食邊等下什茶時段既來臨, 點知噩夢開始喇!!到左下午茶時段,我地再入點心紙, 但今次等左超過半小時都未有點心送到, 問左1位女侍應, 剩係好敷衍咁話黎緊, 我地再等多陣, 見有一大部點心車推緊黎, 點知全車都係附近枱既, 分晒都冇1籠係我地, 越等越唔對路, 我地諗 : 冇理由咁耐o架, 至少咸水角都應該到左啦, 半個鐘喇喎!! 最後我地決定唔到等, 於是要求取消所有下午茶時段所入既點心, 並打算結帳離開,但呢個時候, 頭先問邊佢野既o個個女侍應先以說話單單打打, 並說出 : "個個都係咁等o架啦!你估剩係服侍你地一個啊!!" 之說話....小弟全家起初未無與他計較, 並到櫃枱結帳, 但此惡女侍應竟走到櫃枱再以說話挑釁!! 我地終於忍住, 同佢引發起駡戰~! 此酒樓代客之道真特別~!都係o個句 : 以後唔駛旨意我地再

都係o個句 : 以後唔駛旨意我地再黎!
2011-01-16